American Music Awards za rok 2010 ovládl Justin Bieber

22.11.2010 12:29 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Justin Bieber
© abc.go.com
V neděli 21. listopadu byly v americkém Los Angeles rozdány hudební ceny American Music Awards za rok 2010. Největší úspěch zaznamenal mladík Justin Bieber, který ve špičaté sošky proměnil všechny své nominace. Kanadský rodák tak z Nokia Theatre odcházel se čtyřmi cenami. Možná největším překvapením bylo jeho vítězství v kategorii umělec roku, kde porazil Eminema nebo Lady Gaga.

Lady G ani oblíbený rapper však nemusejí být smutní, oba zvítězili v jiných kategoriích. Gaga zaskórovala v kategorii popu cenou pro nejlepší zpěvačku. Stejnou cenu, tentokrát ovšem za žánr country, si odnesla Taylor Swift, která si na ceremoniálu i zazpívala píseň "Back To December". Radovat se mohli i fanoušci seriálu "Glee", jehož třetí výběr písní obdržel cenu za nejlepší soundtrack.

Se svým uměním vystoupilo hned několik velkých hvězd populární hudby. Na jevišti se v průběhu večera vystřídali Black Eyed Peas, Kid Rock, Train nebo Miley Cyrus. Zazpívaly si i zpěvačky Rihanna a Christina Aguilera, na své si přišel i vítez večera Justin Bieber.

Kompletní seznam nominovaných a vítězů najdete na oficiálních stránkách celé akce.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY