Wyclef Jean popisuje na novince své volební problémy

23.11.2010 08:08 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Wyclef Jean
© topnews.in
Hudebník a aktivitista Wyclef Jean se začátkem roku ucházel o post prezidenta v letošních volbách na rodném Haiti, ale neuspěl. Nepodařilo se mu totiž svou žádost ani prosadit a právě o tom bude jeho nadcházející EP "If I Were President: My Haitian Experience". V příštím roce by rád s nahrávkou a s dalšími písněmi vyrazil na celosvětové turné.

EP obsahuje šest skladeb, které budou od 7. prosince dostupné v elektronickém formátu. Jak Wyclef Jean uvedl na svém blogu, jeho fanoušky by nejvíce měla zajímat skladba "Election Time". Kromě volebního tématu v ní najdete odkazy na skladby "Another Brick In The Wall" od Pink Floyd a "Zombie" z dílny nigerijského multiinstrumentalisty Fely Kuti.

Bývalý zpěvák Fugees byl z listiny kandidátů vyloučen kvůli tomu, že na Haiti posledních pět let před volbami trvale nežil. Jedná se o jedno z mnoha pravidel, která musí splnit každý z uchazečů o post prezidenta. Wyclef Jean se sice na Haiti narodil, ale už v devíti letech se přestěhoval do Brooklynu v New Yorku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY