Vánoce přicházejí...

17.11.2010 22:25 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

...a s nimi i vánoční alba. To od naší slavice Lucky Bílé je prodejní jedničkou pro tento týden. Berme to jako předvoj věcí příštích, neboť nadcházející měsíc je především o vánočních titulech, výběrech hitů a podobně. A co v rádiích? Tam tomu zase šéfuje jedna kolumbijská kráska. Více v pravidelném komentáři.
Shakira - Waka Waka (This Time For Africa)
© facebook interpreta
RÁDIA - Říká se, že silnější zůstává, a tak i přes menší šarádu v TOP 10 se nám na první místo vrátila Shakira s "Waka Waka" (ono to vážně ještě někoho baví???). Za ní stejně jako minulý týden následují Eminem s Rihannou ("Love The Way You Lie") a B.o.B. s Hayley Williams ("Airplanes"). Jednička z minulého týdne, Safri Duo a Velile a jejich singl "Helele", je tento týden čtvrtá. Na páté místo vystoupal ze třináctého místa zpěvák Mohombi, který se singlem "Bumpy Ride" boří jednu evropskou hitparádu za druhou. O největší překvapení v TOP 10 se ale postarala popová formace Black Eyed Peas. Jejich novinka "Time (The Dirty Bit)" startovala minulý týden na třicátém čtvrtém místě a tento týden jsou už sedmí. Vzhledem k jejich reputaci a celkem lacinému nápadu postavit singl na melodii z filmu "Hříšný tanec" (ano skutečně jde o "Time Of My Life"), je očekávám v nejbližší době na prvním místě.

Velký skok mají tento týden na starosti Duck Sauce se skladbou "Barbra Streisand", kteří z minulého týdne poskočili z devadesátého osmého místa na dvacáté šesté. Pomalu to vypadá, že i rádia už začínají cítit potřebu nasazovat do vysokých rotací novější věci (i když ta Shakira...). Každopádně přesto všechno máme tento týden ve stovce pouze dvě novinky. Na šedesátém osmém místě je účastnice Česko Slovenské SuperStar Leona Šenková se skladbou "Vzorná holka". Sedmdesáté místo pak obsadili kalifornští Far East Movement ve spolupráci s The Cataracas a skladbou "Like A G6".

Nejvýše umístěnou českou skladbou je stále Xindlova "Láska v housce", a to už neuvěřitelných devatenáct týdnů. Nic zatím nenasvědčuje tomu, že by o tuhle pozici měl přijít.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Shakira & Freshlyground - Waka Waka (This Time For Africa)
  2. Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie
  3. B.o.B. feat. Hayley Williams - Airplanes
  4. ▼ Velile feat. Safri Duo - Helele
  5. ▲ Mohombi - Bumpy Ride
  6. Ke$ha - Take It Off
  7. Black Eyed Peas - Time (The Dirty Bit)
  8. Swedish House Mafia & Pharell - One (Your Name)
  9. Katy Perry - Teenage Dream
  10. Taio Cruz - Dynamite

Top 100 RÁDIO 45/2010 - novinky:
68. Leona Šenková - Vzorná holka
70. Far East Movement feat. The Cataracas - Like A G6


Far East Movement feat. The Cataracas - Like A G6

Lucie Bílá - Bílé Vánoce Lucie Bílé
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Spojení hlasu nejoblíbenější české zpěvačky Lucie Bílé (zdroj anketa Český slavík) a vánoční tématiky nemohlo neuspět. Vlastně mě překvapuje, že s takovou deskou nepřišla dřív. První místo v prodejní hitparádě naznačuje, že spousta jejích příznivců si rádo dopřeje její hlas u rozbalování dárků, a vzhledem k tomu, že Vánoce (a Český slavík) jsou za rohem, si vydání desky "Bílé Vánoce" nemohla načasovat lépe. Hana Hegerová tak po čtyřtýdenní dominanci s deskou "Mlýnské kolo v srdci mém" klesá na druhé místo. Stejně tak se Nightwork a jejich "Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa" odsouvají ze druhého místa na třetí. Robbie Williams a jeho výběr hitů si i nadále drží spokojeně čtvrté místo (protože ví, že se možná do vyšších příček hitparády podívá znovu s Take That a jejich albem "Progress"). Pátý je pak Dan Bárta & Robert Balzar Trio s deskou "Theyories". Na šestce je novinka od Depeche Mode. Konkrétně jde o živák z jejich posledního turné, který nese název "Tour Of The Universe: Barcelona". TOP 10 uzavírá druhá novinka, která pochází od dalšího finalisty Česko Slovenské SuperStar, konkrétně to je rocker Miro Šmajda a jeho prvotina "Čo sa týká lásky".

A pojďme se spolu podívat ještě na pár dalších novinek. Na patnáctém místě je Petr Bende se svým "Vánočním koncertem", na dvacátém místě je stálice Marie Rottrová s albem "Osud mi tě přál" a asi úplně nejdůležitější novinkou jsou Maxim Turbulenc a jejich "Česko Disko" na padesátém místě, což je výběr, na kterém najdeme všechny jejich super hity na třech CD!!! Já nevím, jak vy, ale já si ho zdrhám sehnat, takže toť vše a nashle za týden!

Top 10 - prodejnost:
  1. new Lucie Bílá - Bílé Vánoce
  2. Hana Hegerová - Mlýnské kolo v srdci mém
  3. Nightwork - Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa
  4. Robbie Williams - In And Out Of Consciousness (Greatest Hits 1990-2010)
  5. Dan Bárta & Robert Balzar Trio - Theyories
  6. new Depeche Mode - Tour Of The Universe: Barcelonat
  7. Chinaski - Není na co čekat
  8. Xindl X - Praxe relativity
  9. Helloween - 7 Sinners
  10. new Miro Šmajda - Čo sa týká lásky

TOP50 Prodejní 45/2010 - novinky:
1. Lucie Bílá - Bílé Vánoce
6. Depeche Mode - Tour Of The Universe: Barcelona
10. Miro Šmajda - Čo sa týká lásky
15. Petr Bende - Vánoční koncert
28. Marie Rottrová - Osud mi tě přál
42. Různí - Bravo Hits 2010/3
46. Václav Hybš - Vůně jehličí
47. Lenka Filipová - Concertino
50. Maxim Turbulenc - Česko Disko


Miro Šmajda - Baby

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 45. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY