Danger Mouse si na novinku přizval velké hosty

11.11.2010 08:41 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Danger Mouse
© businessweek.com
Po společné desce "Dark Night Of The Soul" s americkou formací Sparklehorse se Danger Mouse přihlásí o slovo s novou sólovkou. Deska nese název "Rome" a jako hosté se na ní objeví Jack White a Norah Jones. Termín vydání a název nejsou doposud známé.

"Už na začátku jsem si byl jistý, že na té desce chci slyšet muže a ženu. Také jsem věděl, že ženský zpěv musí být velice jemný, rozhodně ne hrdelní a že mužský vokál musí být naopak plný s trochou úzkosti. Když jsem Jackovi předvedl své nápady, byl nadšený. Nakonec se ukázal jako jasná volba," prozradil producent k výběru hostů. I když další jména zatím pečlivě tají, proslechlo se, že Danger Mouse spolupracuje ještě s U2 na skladbě "Songs Of Ascent".

Chystaná deska vzniká ve spolupráci s italským skladatelem Danielem Luppim. Oba hudebníci na pracují útržkovitě již pátým rokem. Letos se konečně dohodli na nahrávání, které proběhlo v italském hlavním městě. Jak stojí v novinách The Guardian, konkrétně se jedná o prostory studií Forum Studios, která se nacházejí v přestavěném kostele. Duo se na nahrávce nechalo inspirovat italskými filmovými soundtracky ze šedesátých let.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY