Tralaláček do nepohody

17.10.2010 05:00 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Těžko říct, zda vám soundtrack ke "Kick-Ass" zrovna nakope zadnici, ale minimálně se příjemně poslouchá. Nenese stopy horké jehly a není jen merchandisingovým doplňkem, jak tomu bývá u devadesáti procent snímků hořkým pravidlem. Vkusná muzika ke vkusnému filmu.
7/10

Různí - Kick-Ass

Skladby: Stand Up (The Prodigy), Kick Ass (Mika Vs RedOne), Can't Go Back (Primal Scream), Omen (The Prodigy), Make Me Wanna Die (The Pretty Reckless), Banana Splits (The Dickies), Starry Eyed (Ellie Goulding), This Town Ain't Big Enough For The Both Of Us (Sparks), We're All In Love (The New York Dolls), Bongo Song (Zongamin), There's A Pot A Brewin' (The Little Ones), Per Qualche Dollaro In Piu (Ennio Morricone), An American Trilogy (Elvis Presley)
Vydáno: 26.4.2010
Celkový čas: 51:19
Vydavatel: Universal
Film "Kick-Ass" je žánrovým crossoverem, který navíc nepůsobí jako slátanina, ale naopak královsky baví. A to napříč generacemi. Pokud jste ho ještě neviděli, tak se nenechte odradit lacinými plakáty s divnou grafikou. A že nejste fandy komiksu? Nic se neděje, i tak vás "Kick-Ass" díky své sprše nejrůznějších emocí nejspíš strhne. Navíc s tolik potřebným nadhledem a inteligentním humorem. Mezi nepříliš známé snímky zapadl neprávem. Podepisuji krví.

Navíc obsahuje i výtečný soundtrack, co drží pohromadě. A to nebývá samozřejmostí. Směska našlapané muziky, při které si budete pošlapávat nohou a refrény budete chtít křičet. Ať už to jsou Prodigy, The New York Dolls nebo Primal Scream, všechno drží vysoký standard. Samozřejmě že to není žádné cédéčko nabízející objevné vykopávky, jako je tomu třeba u Tarantinových filmů, ale jedná se o maximálně příjemné album k podkresu. Do práce, do auta, na kolo. Horst Fuchs by měl radost, lze ho použít prostě všude! I při vaření. I do posilky. Všude.

Výběrová alba musejí být nutně protknutá nějakým konceptem či alespoň jednotnou linkou - spojujícím tmelem. A to se na "Kick-Ass" opravdu děje, písničky jsou poskládány velice dobře. Nikoli slátanina svařená stylem "jak to padne pod ruku". Takže? Jednoduše solidní výběr fajn hudby a to se snad od podobných kousků očekává, no ne?!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY