Na pultech se vyhřívá DVD "Jesus Christ Superstar"

08.10.2010 12:24 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Kamil Střihavka (Jesus Christ Superstar)
© mediafax.cz
Milovníky muzikálů určitě potěší zpráva, že se na prkna vrací jeden z nejslavnějších kusů "Jesus Christ Superstar". Za rockovou operou stojí Andrew Lloyd Weber a Tim Rice, kteří ji poprvé představili v roce 1971 na Broadwayi. Letos máte šanci dílo zhlédnout v podání Karlínského divadla a ještě před tím si koupit DVD a CD se záznamem "Jesus na turné".

Show zachycená na disku přináší záznam pardubického vystoupení odehraného v roce 2003. Dirigent a skladatel Ota Balage ho pojal trochu netradičně - jako koncert. Výsledkem je stominutové vystoupení, jehož původní verze v divadle Spirála dosáhlo téměř třinácti set repríz a vidělo ho na osm set padesát tisíc diváků.

V hlavních rolích uvidíte Kamila Střihavku coby nezapomenutelného představitele Ježíše, Athinu Langosku a Renátu Podlipnou v roli Máří Magdaleny, Dana Bártu jako Jidáše, Aleše Brichtu coby Piláta a další. Zvláštními hosty koncertu byli Dara Rolins, Tonya Graves a Jiří Korn & 4TET, kteří připravili skladby z muzikálu ve vlastních úpravách. Scénografická složka je dílem Šimona Cabana, režie se ujal Zdeněk Suchý.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY