Ranní představy -náctiletých holek

06.10.2010 05:00 - Tomáš Bláha | foto: facebook interpreta

Dva kamarádi, co se poznali na vysoký. Padli si do oka po umělecké stránce a ze stejné záliby v hudbě vznikl podnět vlastní hudbu tvořit. Otřepaný a nudný příběh, který je zapsán v biografii desítek kapel a projektů. Teengirl Fantasy ale přichystali skvělé album "7 AM", o kterém se po právu hodně mluví.
8/10

Teengirl Fantasy - 7 AM

Skladby: Vibes, In An Arena, In The Rain, Make The Move, Floor To Floor, Forever The Feeling, Dancing In Slow Motion (ft.Shannon Funchess), Koi Pond Cheaters
Vydáno: 13.9.2010
Celkový čas: 39:16
Žánr: dream-house
Vydavatel: Merok
Nechci tady mluvit za všechny, ale určitě už jste někdy zažili návrat z párty kolem sedmé hodiny ranní. V zalehlých uších vám ještě doznívají beaty několika posledních songů a vaše unavené (dobře, někdy úplně na šrot) tělo se motá ve světle ranního rozbřesku. Mejdan skončil. Vaše fyzická přítomnost na tanečním parketě, kde jste se v ostrých rytmech vlnili kolem přitažlivých dívek, skončila. Barman vám prodal posledního paňáka, vy jste se rozloučili s posledním kámošem a jdete domů. Už během té cesty se celá párty vrací. Trochu v mlze, trochu jemněji, čistěji a uhlazeněji. Fragmenty melodií plynou tak přirozeně, že ten moment, kdy splynuly, ani nepoznáte. Jste zmateni, napůl vzhůru a napůl spíte. Máte za sebou náročnou noc a je kolem sedmé ráno. Normálka.

Dva studenti Ohijské Oberlin Collage Nick Weiss a Logan Takahashi společně zamilovanou stuhou svázali zvuky devadesátkového r 'n'b, zasněného ambientu, shoegazingu, chicagského housu a vytvořili něco, co sami nazývají hudbou, "která jen nenapodobuje to, co jsme slyšeli předtím". Projekt Teengirl Fantasy míchá svoje guilty pleasure se srdečními záležitostmi. Stačí si vzít pilotní singl "Cheaters". Vysamplovaný vokál ze skladby "Cheaters Never Win" od soul-funkové kapely Love Comittee, oldschoolový housový beat, rozmázlé ambientní vrstvy, r'n'b velkolepost a adorace popu. Lezou zpátky do minulosti a zvuky z dětství skládají do nových konceptů.

Weiss a Takahashi se poznali během jedné přednášky na vysoké škole, kde museli debatovat o bezpečném sexu, aby za několik měsíců později mohli odjet studovat do Amesterdamu. Bydleli přímo uprostřed red light disctrict, takže se nebojte spojit erotičnost jejich hudby s představami -náctileté školačky, oni to tak chtěli. A těžko jim věřit, když říkají, že jeden z nich na ženský není vůbec a druhý je na starší. Ve svých pseudo dívčích fantaziích dávají zelenou lascivnímu proudu vzpomínek na taneční párty, kde se potkávalo r'n'b s housem a ambient s popem. Jejich tancování je nabité zasněností a nostalgií, která svými přesahy do budoucna vytváří specifický zvuk mladých umělců dneška.

Teengirl Fantasy propojují vaše podvědomí s fyzičností tance. "7 AM" je jako femme fatale. Devítiskladbový celek, který začíná líným převalováním mozku ve vašich vzpomínkách a v poslední "Cheaters" skončí pod nánosem taneční euforie. Ta skladba byla pro mě osobně asi to nejlepší, co jsem během léta slyšel, a celá deska "7 AM" se do mé top 10 na konci roku rozhodně taky dostane. A jen tak pro zajímavost, ten debut vychází na labelu Merok Records, který vlastní Milo Cordell z The Big Pink. Není to velký label. Zatím. Ale když se podíváte na jména, která schraňuje, můžeme tady znovu rozvinout debaty o tom, jak velký talent Milo Cordell a Robbie Furze mají.


Teengirl Fantasy - Cheaters


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY