Nový idol Tinie Tempah v Británii opět zabodoval

03.10.2010 21:07 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Tinie Tempah je jméno, které bychom se mohli naučit pořádně skloňovat i my v Česku, po hitových nářezech "Pass Out" a "Frisky" vydal sympatický Londýňan další singl, který odzbrojil britské peněženky, ze kterých tento týden byly peníze vyndávány nejčastěji za jeho druhé No.1 "Written In The Stars".
Tinie Tempah - Written In The Stars
© facebook interpreta
Britský objev roku a přiznám se, že můj obrovský oblíbenec Tinie Tempah už podruhé dobývá britský vrchol. Hit "Written In The Stars" z chystaného počinu "Disc-Overy" ještě podle mě není zdaleka tím posledním, kterým vyrazí fanouškům dech. Mládí debutuje i na trojce - Labrinth je souputník Tinieho Tempaha, kterého si vzal pod svá křídla hudební mecenáš Simon Cowell. Naprosto neuvěřitelně se o téměř sto pozic nahoru kupředu posunula zpěvačka Adele s coververzí Boba Dylana "Make You Feel My Love". Může za to vystoupení v britské verzi X Factoru, kde tuhle pecku minulý týden odzpívala.

Dvanáctka v podání Kylie Minogue je pro mě mírným zklamáním, protože "Get Outta My Way" mi přišla jako nejlepší pecka z placky "Aphrodite" a tipovala jsem si ji na nejlepší desítku. Na scénu se vracejí i The Wombats, jejich pilotní singl ze zatím nepojmenovaného alba se jmenuje "Tokyo". Dvacet čtyři let stará hitovka Status Quo "In The Army Now" se dožila nového kabátu, který se fanouškům líbil na až na jednatřicítku. DJ Danny Byrd má song "Ill Behaviour" na třicet šestce. Nový singl KT Tunstall se představuje na předposlední šprušli třicet devět.

    Top 10 - singly:
  1. N Tinie Tempah - Written In The Stars
  2. Bruno Mars - Just The Way You Are
  3. N Labrinth - Let The Sun Shine
  4. Adele - Make You Feel My Love
  5. Taio Cruz - Dynamite
  6. Katy Perry - Teenage Dream
  7. The Script - For The First Time
  8. Enrique Iglesias (feat. Nicole Scherzinger) - Hearbeat
  9. Katy B - Katy On A Mission
  10. Alexandra Burke - Start Without You

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

The Script - Science & Faith
© facebook interpreta
Po týdenní pauze, kdy propustili vrchol Philu Collinsovi, se na zlatou příčku vracejí opět cápci z Dublinu The Script. Ti mají pod nadvládou celé britské ostrovy, s deskou "Science & Faith" totiž už tři týdny nepřetržitě vládnou rodnému Irsku i Skotsku. Hudební nezmar Mark Ronson dává o sobě po třech letech opět vědět. Možná si brousil své drápky na jedničku, ale dvojky se dočkal i před třemi lety s předchůdcem a bere ho i s "Record Collection". Nummer vier je opravdová rarita. Vojenská kapela Central Band Of The Royal Air Force, která samozřejmě s personálními změnami funguje už od roku 1920.

Skotská muzikantka KT Tunstall odcestovala na čas do kulturní metropole Berlína, aby tam zplodila dalšího hudebního potomka, ten se jmenuje "Tiger Suit" a ve světě hudebních kritiků a pisálků sbírá jen samé pozitivní ohlasy. V Británii je placka na páté pozici. Neuvěřitelná devatenáctá studiová deska Erica Claptona vychází po dlouhých čtyřech letech a po ještě delších šesti se vrátil v prodejnosti do nejlepší desítky v prvním prodejním týdnu. Po dvou letech se mezi alba vrátila výběrovka pětadvaceti nejlepších hitů Simply Red, a to rovnou na vynikající devítku.

Kanaďan Neil Young je i ve svých čtyřiašedesáti letech mega produktivním umělcem a vydal, pokud se nepletu, už třicátou čtvrtou placku své kariéry. Smekám a oznamuji, že počin "Le Noise" sídlí na osmnáctce. Kultovní "Station To Station" Davida Bowieho se v týdnu svého znovuvydání hřeje na šestadvacítce. Pardálové Jimmy Eat World novinkové žně tohoto týdne končí na devětadvacítce.

    Top 10 - alba:
  1. The Script - Science & Faith
  2. N Mark Ronson - Record Collection
  3. Phil Collins - Going Back
  4. N Central Band Of The RAF - Reach For The Skies
  5. N KT Tunstall - Tiger Suit
  6. Mumford & Sons - Sign No More
  7. N Eric Clapton - Clapton
  8. Brandon Flowers - Flamingo
  9. N Simply Red - 25 The Greatest Hits
  10. Katy Perry - Teenage Dream

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY