Svůdná Janet - Udělám vše pro tebe!

17.05.2001 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Po čtyřleté pauze přichází zpěvačka Janet Jackson s novým albem "All For You".
6/10

Janet Jackson - All For You

Skladby: Intro, You Ain't Right, All For You, 2wayforyou (Interlude), Come On Get Up, When We Oooo, China Love, Love Scene (Ooh Baby), Would You Mind, Lame (Interlude), Trust A Try, Clouds (Interlude), Son Of A Gun (I Betcha Think This Song Is About You) with Carly Simon, Truth, Theory (Interlude), Someone To Call My Lover, Feels So Right, Doesn't Really Matter, Better Days, Outro

Kupte si nové album Janet Jackson All For You za skvělých 488,- Kč na CD nebo za 305,- Kč na kazetě!

Celkový čas: 73:00
Po čtyřleté pauze od posledního alba "The Velvet Rope" Janet Jackson nachystala novinku "All For You", kterou předznamenal stejnojmenný singl s veselým a částečně kresleným videoklipem, který je na MTV v té největší rotaci. Od minulé desky si Janet stihla zahrát ve filmu "Zamilovaný profesor 2" po boku Eddieho Murphyho, hit z tohoto filmu "Doesn't Really Matter" je na nové desce také zastoupen. Na albu se podílel dnes již velmi dobře sehraný tým Janet Jackson, Jimmy Jam a Terry Lewis. Pomocnou ruku tentokráte podali i Rockwilder a Carly Simon.

V této době asi nejaktivnější z klanu Jacksonů na svém novém albu představuje kvalitní pop s prvky soulu, rhythm&blues a taneční hudby. Dnes již podle osvědčeného scénáře na vás čeká dvacet skladeb, mezi nimiž nemůžou chybět krátká preludia, tentokráte převážně mluvená, ale to by nebyla ta pravá Janet, kdyby tyto albové prvky chyběly. Pokud tedy odečtu všechna preludia, intro a outro, zbude čtrnáct nových skladeb. Texty se točí okolo tématu láska na milión způsobů, Janet prostě nikdy jiná nebude. Minuloroční hit "Doesn't Really Matter" je zde v upravené verzi, která má v sobě část Rockwilderova remixu. Pilotní singl "All For You" je svižnou popovou záležitostí, hitová tutovka.

Album obsahuje pomalé a rychlé skladby, půl na půl, pomalé se obzvláště povedly. Janet disponuje nádherným hlasem, který je čistý a příjemný, nezní tak usekle jako u Michaela. Díky tomuto nádhernému hlásku vynikají hlavně pomalé skladby, ať už to jsou "China Love","Feel So Right", "Better Days" nebo "Truth", která je čistě rhythm&bluesová záležitost, Janet to v ní moc sluší a je to asi nejpoutavější skladba na celé desce. Rychlé skladby střídají tempa a není to jen takové duc-duc-duc a nic víc. "Come On Get Up", která vznikla ve spolupráci s Rockwilderem, zní jako povedená klubová záležitost, je to nejtanečnější skladba na celém albu. "Trust A Try" naopak obsahuje kytarové samply a hlas Janet je lehce zkreslen, jak je teď velmi populární. Duet s Carly Simon "Son Of A Gun (I Betcha Think This Song Is About You)" je doplněn o lehký rap Janet a celá skladba zní tak trochu hip hopově. Další velmi populární záležitostí je teď mít latinou inspirovanou píseň. Ani Janet neudělala vyjímku, skladba "Someone To Call My Lover" se lehce houpá za zvuků akustické kytary a je to latina jako z čítanky.

Janet Jackson přišla s pohodovým albem, které je možná zbytečně moc dlouhé, třeba skladby "You Ain't Right" nebo "Would You Mind" bych klidně vyřadil, protože mě nijak neoslovily. Jinak je to povedená popová deska, ze které se určitě dočkáme mnoha hitů. Janet si nejenom na "All For You" drží svoji hranici kvality alb, ani o kousek pod ní neustoupila, možná ji trošku zvýšila. Jen je otázkou, jestli Janet doopravdy udělá nebo udělala úplně vše, nejenom pro své fanoušky.

Album: Janet Jackson - All For You
Hodnocení: 6/10
Celkový čas: 73:00
Skladby: Intro, You Ain't Right, All For You, 2wayforyou (Interlude), Come On Get Up, When We Oooo, China Love, Love Scene (Ooh Baby), Would You Mind, Lame (Interlude), Trust A Try, Clouds (Interlude), Son Of A


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY