Disturbed narušili americký žebříček

09.09.2010 20:27 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Metalová formace Disturbed s velkým náskokem vyhrála americkou deskovou hitparádu se svou pátou studiovou nahrávkou "Asylum". Podařilo se jí to už počtvrté za sebou, tím se v rockovém žánru může chlubit pouze Metallica a Dave Matthews Band. Katy Perry pak ukončila dlouhou singlovou nadvládu Eminema.
Katy Perry - Teenage Dream (singl)
© facebook interpreta
SINGLY - No podívejme se na ni! S veskrze nijak vyčnívající popovou písničkou dokázala porazit žebříčkové velikány. Řeč je samozřejmě o Katy Perry a její "Teenage Dream", která ukončila sedmitýdenní dominanci "Love The Way You Lie" Eminema a Rihanny. Po "California Gurls" (to je nyní desáté) se tak jedná už o její druhé číslo jedna v krátké době. Skladba následujících čtyřech míst je stejná, dopředu na čtyřku se ale posunul Bruno Mars. Videoklip k "Just The Way You Are" si dneska představíme. Nepřipomíná vám jinak refrén styl OneRepublic?

Polepšily si i Taylor Swift a Ke$ha a do první desítky vkročil ve třetím týdnu v hitparádě Nelly s "Just A Dream" na úkor Mikea Posnera. Po deset týdnů jsem sledoval nenápadné posuny "Club Can't Handle Me" a tento týden se píseň Flo Ridy a Davida Guetty zastavila až na třináctce. V první desítce je docela těsno, třeba se však ještě dvojici zadaří. Opravdovým vítězem pro tento týden je Cee-Lo Green: jeho "F**k You (Forget You)" bylo z chvostu žebříčku katapultováno až na třicet trojku. Zaslouženě. Uvidíme, jestli půjde ještě výš.

První debuty můžeme prosím najít až v poslední desítce! Jedná se však o zástupce našeho oblíbeného žánru, který v naší zemi zastupují(ovali) Michal Tučný, Pavel Bobek, Nedvědi nebo Ivan Mládek. Ano, je to country a konkrétně písně George Straita ("The Breath You Take"), Mirandy Lambert ("Only Prettier") a Brada Paisleyho ("Anything Like Me").

    Top 10 - singly:
  1. Katy Perry - Teenage Dream
  2. Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie
  3. Taio Cruz - Dynamite
  4. Bruno Mars - Just The Way You Are
  5. Enrique Iglesias feat. Pitbull - I Like It
  6. Usher feat. Pitbull - DJ Got Us Fallin' In Love
  7. Taylor Swift - Mine
  8. Ke$ha - Take It Off
  9. Nelly - Just A Dream
  10. Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls

Disturbed - Asylum
© facebook interpreta
DESKY - Je pár rockových nebo metalových kapel, které mají v USA garantovaný úspěch. Disturbed k nim rozhodně patří. Se svým pátým albem "Asylum" bezpečně dobyli albovou hitparádu díky 179 tisícům prodaných kusů. Podařilo se jim to tak už počtvrté za sebou, jedničky nedosáhl pouze debut z roku 2000. Stotisícovou hranici překonal i třicátý pátý výběr "Now!", tentokráte s Katy Perry, Justinem Bieberem, Davidem Guettou, Lady Gaga nebo Black Eyed Peas.

"Recovery" si udrželo trojku, pod něj se zařadily minulé novinky "Teenage Dream" Katy Perry a "Back To Me" Fantasie. V první desítce se už udržel jen Justin Bieber, bylo zde totiž mnoho dalších novinek. Na šestku to dotáhl r'n'b zpěvák Lyfe Jennings se čtvrtou deskou "I Still Believe", za ním startují rockoví Goo Goo Dolls, "Something For The Rest Of Us" je jejich deváté album. Pouze "Gutterflower" z roku 2002 mělo lepší vstup do žebříčku. Desítku si odnáší rocková formace okolo sester Wilsonových Heart za třináctý počin "Red Velvet Car". Na devítku se pak vyhoupl soundtrack z Disneyho filmu "Camp Rock 2: The Final Jam" díky jeho televizní premiéře. Zpívají na něm mimo jiné Jonas Brothers a Demi Lovato.

Celá první stovka byla celkově bohatá na novinky, vypíchl bych sedmou desku rockerů Papa Roach "Time For Annihilation: On The Record & On The Road", která přinesla pět nových písniček a záznam živáku, a také EPčko rappera Fabolouse "There Is No Competition 2: The Grieving Music EP", které funguje jako návnada na plnohodnotné album "Loso's Way 2: Rise To Power". Další novinky si můžete prohlédnout na odkazu níže. A příští týden nám o debut na čísle jedna bude bojovat Sara Bareilles.

    Top 10 - alba:
  1.  N Disturbed - Asylum
  2.  N Různí - Now That's What I Call Music! 35
  3. Eminem - Recovery
  4. Katy Perry - Teenage Dream
  5. Fantasia - Back To Me
  6.  N Lyfe Jennings - I Still Believe
  7.  N Goo Goo Dolls - Something For The Rest Of Us
  8. Justin Bieber - My World 2.0
  9. ▲ Různí - Camp Rock 2: The Final Jam (OST)
  10.  N Heart - Red Velvet Car

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY