Pseudo Abú Dhabí, Liza, Mr. Big a čtyři kravky

09.09.2010 05:00 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Druhého filmového "Sexu ve městě" jsme se dočkali na sklonku května. Film o čtyřech prototypech jakýchsi posh-Newyorčanek aka kravek média rozcupovala kvůli jeho dějové i charakterové ubohosti, prostotě, veleignoranství, diskriminaci, urážlivosti a omezenosti. Jak pak asi může znít soundtrack...?
3/10

Různí - Sex And The City 2 (soundtrack)

Skladby: Rapture (Alicia Keys), Everything To Lose (Dido), Language Of Love (Cee-Lo), Window Seat (Erykah Badu), Kidda (Natacha Atlas), Euphrates Dream (Michael McGregor), Single Ladies [Put A Ring On It] (Liza Minnelli), Can't Touch It (Ricki-Lee), Empire State Of Mind [Part II] Broken Down (Alicia Keys), Love Is Your Color (Jennifer Hudson & Leona Lewis), I Am Woman (Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon), If Ever I Would Leave You (Sex And The City Men's Choir), Sunrise Sunset (Sex And The City Men's Choir), Till There Was You (Sex And The City Men's Choir), Bewitched Bothered And Bewildered (Shayna Steele, Jordan Ballard, Kamilah Marshall), Ev'ry Time We Say Goodbye (Liza Minnelli a Billy Stritch), True Colors (Cyndi Lauper), Divas And Dunes (Aaron Zigman)
Vydáno: 25.5.2010
Celkový čas: 64:25
Vydavatel: Supraphon
Sequel celovečerního "Sex And The City" si nevedl dobře. Tragické, hanlivé i pohoršené recenze ve zkratce prezentovaly názor, že tento biják dodává "nemilou codu {= [kóda] = přídavný závěr hudební skladby nebo její části} pro léta běžící seriál z produkce HBO". Film nabídl málo po mnoha stránkách, včetně té zvukové i hudebně-dramaturgické. Snímek nabídl celebrity - viděli jsme Lizu Minnelli, Penélope Cruz i Miley Cyrus - a bylo mu to velké há a ne platné, úplně stejně jako jeho soundtracku.

Tuto bizarní kompilačku otevírá velmi slušné béčko, plytká předělávka hitovky "Rapture" od Blondie v podání Alicie Keys. Alicia přispěla i svou klavírnější odpovědí na ostravskou hitovku "State Of Mind" Jay-Zho, na které si kdysi zahostovala. Její sólová verze se jmenuje "Empire State Of Mind (Part II) Broken Down" a svým stylem na soundtrack zapadá, jako jedna z mála...

Velice příjemným ozvláštněním filmu je předělávka známé hitovky "Single Ladies (Put A Ring On It)". Čtyřiašedesátiletá ikona amerických gayů Liza Minnelli ji na plátně předvede na svatbě gayů - a i přes lacině filmově strojenou autentičnost nechá tuto odrhovačku vyznít důstojně - a donutí posluchače přestat se tázat, proč ji neudělala tato excesivní a problémová paní více po svém, tedy laškovně šansonově či swingově. Bez vizuálu je píseň sušším průměrem, podobně jako tři další americké kultovní hitovky "If Ever I Would Leave You", "Sunrise, Sunset" a "Till There Was You", které podal "Sex And The City Men's Choir". Všechny ze zmíněných písní nabízejí nemnoho. Jsou i přes ušislyšně kvalitní hlasové materiály zpívajících suché, nenápadité a jejich technické zpracování odpovídá stejně seriózně provedeným cover-edicím z benzínek v hodnotě 29 korun českých.

Největší fiasko přichází v místě písně ze sedmdesátek "I Am Woman" Helen Reddy, jejíž verzi nazpívaly herečky hlavních rolí, tedy Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis a Cynthia Nixon. Ve filmu si tyto ženy v rolích omezených newyorských kravek střihly arabské karaoke, jehož intonačně ostudný výstup na soundtracku potěší pouze příznivce sequelu, protože ty, které nevystrašila Sarah Jessica Parker, zaručeně vyděsí tato milá vzpomínečka na film.

"Sex And The City 2" kromě těchto vybraných stop nabízí i hudbu, kvůli které se vyplatí si ho koupit. Třeba nejojetější song Cyndi Lauper z roku 1986 "True Colours" (který v rádiu slýcháváme dennodenně), první singl z poslední desky Erykah Badu, čili "Window Seat" (díky skandálu kolem jeho klipu ho zná každý). Z písní, které jste třeba ještě neslyšeli, možná potěší Cee-Lo, který nabízí výborný song "Language Of Love", vytvořený speciálně pro tento film, podobně jako "Everything To Loose" od Dido nebo iritující duet "Love Is Your Color" Leony Lewis a Jennifer Hudson, který je ovšem až nehorázně podobný právě "True Colours" paní Lauper... Víc nic.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY