Češi na světovém šampionátu v Air Guitar neuspěli

04.09.2010 11:09 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Air Guitar
© facebook interpreta
Bedřich "Babinoška" Lévi, mistr České republiky v soutěži ve hraní na imaginární kytaru Air Guitar, která se v Česku konala letos vůbec poprvé, odjel před nedávnem na světový šampionát. Z finského Oula si však přivezl velké zklamání a umístění na šestnáctém místě.

Reprezentant České republiky v soutěži reagoval na nízké hodnocení přímo na pódiu. Rozhodčí počastoval vztyčeným prstem, čímž si ještě pohoršil, a propadl se tak ještě níže. Nutno dodat, že tak nízké hodnocení nezaskočilo jen Bedřicha, ale také diváky a moderátora soutěže. "Prostě mě vůbec nepochopili," stěžoval si Babinoška těsně po výstupu. Ještě dodal: "Porotci jedou podle svého mustru a nezajímá je nový přístup a vtip. Chtějí vidět to samé, co loni a předloni. Zklamalo mě to a ten prst jsem také zvedat nemusel."

S desátým místem odjeli domů naši slovenští sousedé. Soutěž dle očekávání vyhrál francouzský obhájce titulu Sylvain "Günter Love" Quimene. Stříbro si domů odvezla Sorayna "Eva Gina Runner" Garlenq a bronz patří Kanadě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY