Neumí americky, ale umí vyhrávat

26.07.2010 10:44 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

K létu patří rychlejší songy a ty Britové mají rádi. Vtipný hit "We No Speak Americano" zamořil už i tamější rádia a obchody a je z toho jednička s velkým náskokem před Eminemem. Tomu stříbro v singlech vadit nemusí, alba pořád suverénně okupuje. Nestačil na něj ani další upovídaný hoch Professor Green.
Yolanda Be Cool - We No Speak Americano
© facebook interpreta

    Top 10 - singly: Další týden za námi a s ním přišla na čísle jedna v singlovce změna. Očekávaná změna. Australské duo Yolanda Be Cool společně s DJ DCUPem měli na jedničku nakročeno už dva týdny a ten třetí jim kýžené zlato konečně přinesl. Tucavý song nebude mít za deset let takový dopad v kategorii letních hitů jako Katy Perry s "California Gurls", přesto do konce sezóny to je song obstojný a pro parkety jako stvořený. Na záda Australanům dýchá Eminem s Rihannou a až na trojku spadl minulý vítěz B.o.B. s Hayley Williams.

    Tento týden je v tomto roce ojedinělý. První novinku totiž evidujeme až na dvacítce, což je nejnižší umístění nejvyšší novinky v celém kalendářním roce 2010. Této pocty se dočkal Usher s Pitbullem. Hned za nimi je Švéd Basshunter, jehož poslední tři chabá umístění v britském žebříčku napovídají, že zlaté časy, tomuto fešákovi odzvonily. A ne, že by mi to dvakrát vadilo. Devětadvacítka patří Pendulum a jejich aktuálnímu singlu "Witchcraft".

    Velkým flopem dopadl pokus Diany Vickers dobýt podruhé za sebou její rodnou hroudu. Song "The Boy Who Mudered Love" je v prvním týdnu oficiálního prodeje až šestatřicátý. Stejně špatně dopadl i druhý singl "Home" od Scouting For Girls, kteří před časem stejně jako Diana dobyli čelo hitparády a udrželi se na něm dokonce dva týdny. Dnes je to sedmatřicítka a naděje na lepší umístění obou singlů jsou na zeru.

  1. Yolanda Be Cool (feat. DCUP) – We No Speak Americano
  2. Eminem (feat. Rihanna) – Love The Way You Lie
  3. B.o.B. (feat. Hayley Williams) - Airplanes
  4. Katy Perry (feat. Snoop Dogg) – California Gurls
  5. Eliza Doolittle – Pack Up
  6. Mark Ronson & The Business Intl – Bang Bang Bang
  7. Professor Green (feat. Lily Allen) – Just Be Good To Green
  8. Enrique Iglesias (feat. Pitbull) – I Like It
  9. JLS – The Club Is Alive
  10. 3OH!3 (feat. Ke$ha) – My First Kiss

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Eminem - Recovery
© facebook interpreta
Ani nováček na hudební scéně Professor Green nenašel způsob jak zbavit Eminema nadvlády ve Velké Británii. Je to trpké, ale těšit bílého rappera z ostrovních řad můžou aspoň pěkné kritiky na jeho účet. Deska "Alive Till I'm Dead" se prý náramně povedla. Americké rhytm-and-bluesové seskupení Earth, Wind & Fire funguje na scéně už přes čtyřicet let a do placu hodilo už třináctou bestofku. Tentokrát nambr nájn.

Písničkář Seth Lakeman si připsal na své muzikantské konto pátý zásek "Hearts & Minds", aktuální britská sedmnáctka. Neúspěšně skončila mise dobývání pro týpky z 3OH!3, singly fanoušky ještě docela berou, deska "Streets Of Gold" skončila ale až na devatenáctce. No, ale pořád lepší než sedmdesát sedmička, na kterou to dotáhli s předešlým počinem. "Symphonicities", placka Stinga, natočená pod taktovkou královské filharmonie, začíná svou pouť na třicítce. Poslední novinku tohoto týdne obstarala Sheryl Crow s "100 Miles From Memphis". Čtyřiatřicítka je potupné umístění zpěvačky s nakřáplým hlasem, která okupovala v dobách své největší slávy top desítku.

    Top 10 - alba:
  1. Eminem - Recovery
  2. N Professor Green – Alive Till I’m Dead
  3. Plan B – The Defamation Of Strickland Banks
  4. Kylie Minogue - Aphrodite
  5. Eliza DoolittleEliza Doolittle
  6. Lady Gaga – The Fame Monster
  7. Mumford & Sons – Sigh No More
  8. Alicia Keys – The Element Of Freedom
  9. N Earth Wind & Fire – Greatest Hits
  10. Florence And The Machine - Lungs

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY