S koženými kalhotami (ne)přichází zákon

21.07.2010 05:00 - Kristina Bílá | foto: facebook interpreta

Pozornost, jaká se téhle dívce dostává, pamatuje naposledy Harry Potter. I jeho obličej se ocital na dětském oblečení. Také okupoval plakáty v obchodech a dočkal se vlastní figurky. Šílenství kolem Miley Cyrus je podobné. Až na to, že si tahle okatá brunetka ani deska "Can't Be Tamed" tolik povyku vážně nezaslouží.
3/10

Miley Cyrus - Can't Be Tamed

Skladby: Liberty Walk, Who Owns My Heart, Can't Be Tamed, Every Rose Has Its Thorn, Two More Lonely People, Forgiveness And Love, Permanent December, Stay, Scars, Take Me Along, Robot, My Heart Beats For Love
Vydáno: 21.6.2010
Celkový čas: 44:08
Vydavatel: Universal
Každá holčička by chtěla prožít její dětství. Vlastně nejen dětství, ale rovnou celý život. Role v úspěšném seriálu a poté pozvolný přechod v sólovou pěveckou kariéru - které děvčátko v jednadvacátém století si svoji budoucnost nepředstavuje právě takhle? Řeč je samozřejmě o dnes už sedmnáctileté Miley Cyrus alias posvátné Haně Montaně. Seriál o popstar skryté v obyčejné dívce nechme stranou. Miley přestalo podle jejích slov bavit být nadále hodnou holkou a nová deska má světu ukázat její divočejší tvář. Avšak zpěvačka samotná došla v avizované tvrdosti pouze na přebal desky, kde zapózovala v drsném koženém oblečku. A tím to končí.

Své údajné zvlčení se povětšinou křečovitě usměvavá Američanka snažila dokázat i povedeným klipem k písni "Can't Be Tamed", který je ale ve skutečnosti divočejší než samotná písnička. Oproti letní a optimistické "Party In The USA" v ní Miley zpívá o tom, jak je žhavá, ctižádostivá a jak je samozřejmě nedosažitelným cílem pro každé mužské srdce. Svůj oslepující úsměv vyměnila tato teenagerka za sexy pootevřená ústa, odhalené bříško...a dál? Zřejmě se soustředila pouze na výše zmiňovaný singl, jelikož zbytek skladeb utopila v neoriginalitě a patosu. Za pozornost stojí akorát skladby "Liberty Walk" a "Robot", zbytek písní působí nevýrazně a po několika posleších splývá v nepřeberný celek.

Do popředí vystoupily zřetelněji taneční rytmy, avšak slibovaný převrat v nezkrotnou divu se příliš nekoná. Na jednu stranu je to logické. Věk ani její předchozí kariéra jí nedovolují odhodit všechny svršky a zapojit se náhle do světa divošek. Chce i nadále zůstat v srdcích dosavadních fandů. To se jí zajisté podaří díky pomalejším songům, jež oplývají důležitými poselstvími o lásce, a mohou tak jednoduše formovat světy mladších posluchačů. Ačkoliv je celá autorčina rodina v hudebním prostředí jako ryba ve vodě (otec hudebník a bratr Trace Cyrus hraje v poprockové kapele Metro Station), Miley se se svou novou deskou plácá na suchu.

Nikdo není natolik naivní, aby mu nedošlo, že i přes fakt, že "Can't Be Tamed" nenese vysokou hudební hodnotu, trhne beztak rekordy v prodejnosti. Dříve tímto stylem kralovali Lunetic - ať natočili cokoliv, ať se jednalo o sebevětší hrůzu, prodej stoupal. Dnešní mládeži Miley neberu. Pokud někomu její tvorba přináší pěkné chvilky nebo inspiraci, jeho věc. To je přece v muzice nejdůležitější. Pokud z jejích písní ale děti nevyrostou nebo pokud se ona sama nezlepší v hudební branži, bude docházet k dalšímu nepěknému znásilňování taneční hudby. A to už prominout nelze.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY