Bryan Ferry si na novinku povolal členy Radiohead nebo Primal Scream

15.07.2010 16:57 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Bryan Ferry
© wordpress.com
Bryan Ferry, známý jako zpěvák kultovní artrockové formace Roxy Music, se rozhodl nahrát sólovou desku. Placka s bohémským titulem "Olympia" přinese hodnotné kolaborace nejen s Manim z Primal Scream a Jonnym Greenwoodem z Radiohead, ale také se Scissor Sisters a Groove Armadou. Nahrávka vychází 25. října a 9. srpna se do obchodů dostane první singl "You Can Dance".

Výše zmíněnými jmény výčet hostujících umělců zdaleka nekončí. Ferry požádal o spolupráci i Davida Gilmoura z Pink Floyd, baskytaristu Red Hot Chili Peppers Fleu, Nila Rogerse a Marcuse Millera. Navíc je to první deska od roku 1973, na které se podílejí i zpěvákovi bývalí kolegové z domoviny Roxy Music. Konkrétně se jedná o kytaristu Phila Manzanera, saxofonistu Andyho Mackaye a Briana Ena.

"Olympia" obsahuje celkem osm songů. Posluchači se navíc mohou těšit na předělávky písní "Song To The Siren" Tima Buckleyho a "No Face No Name No Number", která pochází z dílny formace Traffic. Kompletní tracklist vypadá takto: You Can Dance, Alphaville, Heartache By Numbers, Me Oh My, Shameless, Song To The Siren, No Face No Name No Number, BF Bass (Ode To Olympia), Reason Or Rhyme, Tender Is The Night.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY