Audio Jukebox: Robyn, MGMT, Röyksopp...

12.07.2010 05:00 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Robyn - Don't Fucking Tell Me What To Do (Mylo And Sharooz Mix) (7/10)
k poslechu níže

Robyn - Don't Fucking Tell Me What To Do
Švédská Robyn nedávno útočila remixy k prvnímu singlu "Dancing On My Own", o které se jí postarala relativně veliká jména jako Fred Falke či Rex The Dog. Nyní se zcela bez odmlky se vrací a předhazuje remix k písni "Don't Fucking Tell Me What To Do" od britského DJe Sharooze a skotského elektronikáře Myla. Singl "Dancing On My Own" i píseň "Don't Fucking Tell Me What To Do" pocházejí z prvního kusu letošního trojalba Robyn nazvaného "Body Talks" - z úspěšného, v červnu vydaného a ve Švédsku již zlatě prodaného "Body Talk Pt. 1". (Adam Eff)


MGMT - It's Working (Air Remix) (5/10)
ke stažení na RCRD LBL.com

MGMT - It's Working
Track "It's Working" z druhé desky newyorských electro-psychedeliků MGMT "Congratulations" patří rozhodně k těm lepším zářezům na albu. Celou kolekci otvírá a MGMT ve verzi 2010 prezentuje minimálně jako zručné skladatele. Klenutá melodie s relativně chytlavým refrénem a nejednotvárnou stavbou je podpořena vyhrávkami na cemballo a mimoidními vokály. Skladbu si vzali do parády francouzští Air a... nedopadlo to úplně dobře. Z písně si vzali vokál, respektive jen jeho útržky, a nasadili ho na vlastní podivný beat s podivnou synťákovou plochou, podivnou basou a podivnou změnou uprostřed remixu. Atmosféra, které tak dosáhli, se sice liší od té původní, ale je taková... nudná.


Röyksopp - Hus Nr. 9 (6/10)
ke stažení na webu kapely

Röyksopp
"Mezi dvěma stránkami jedné staré zaprášené knihy našli jsme tento kousek," tak uvádí norská dvojka Röyksopp svůj červencový Track měsíce. Instrumentální čtyřminutová pocitovka "Hus Nr. 9" je poměrně typickou röyksoppovinou: melancholická harmonie, později jen tak jemně nasekaná a podložená hutným bassovým riffem, klapavým decentním beatem, cinkavým xylofonkem a klarinetem a doplněná samply moře, hrajících si dětí a exotikou vonící marimby. Skladbě by sice prospěla důkladnější propracovanost, která by jí vtiskla nějaký vývoj, ale k takovému línému letnímu podvečeru s vychlazeným nápojem a romantickými myšlenkami se i docela hodí.


Cyndi Lauper - Crossroads (Feat. Jonny Lang) (7/10)
k poslechu (i bezplatnému stáhnutí po registraci) zde

Cyndi Lauper - Memphis Blues
O nové - bluesové - desce ujeté divy osmdesátek a electro-taneční babičky Cyndi Lauper bylo díky oficiálním podcastům i ukázkám prostřednictvím oficiálního kanálu zpěvačky na Youtube.com známo nemálo. Věděli jsme o hostech (B.B. King, Jonny Lang či Allen Toussaint) i o kuriózních epizodkách zpěvačky z výprav do "kolébky blues" Memphisu. Specifický pěvecký projev této výstřední ikony a supervize opravdových autentických bluesmanů mohou předhodit nejen líbivé a (v rámci žánru) povedené, ale i hudebním výrazem osobité skladby. Jedenáctistopá jedenáctá řadovka "Memphis Blues" vyšla 22. června. (Adam Eff)


Kelly Rowland - Rose Colored Glasses (7/10)
Kelly Rowland - Grown Woman (7/10)
k poslechu na iLike.com (první skladba) a iLike.com (druhá skladba)

Kelly Rowland - Rose Colored Glasses
Ex-členka dívčí r'n'b skupiny Destiny's Child Kelly Rowland chystá nové album. Pro starý kontinent vybrala coby singl skladbu z produkce Davida Guetty "Commander", která si v těchto týdnech odbyla svou videopremiéru. Pro USA ale zvolila úplně jiný singl. Vlastně hned dva, abychom byli přesní. Prvním z nich je popová pohodovka "Rose Colored Glasses" a ten druhý, "Grown Woman", je daleko více ovlivněný urban soundem. Obě skladby jsou velice slušné, ale neubráním se dojmu, že jako singly zřejmě tolik zájmu nepřitáhnou. Ale nechme se překvapit, se svou loňskou "When Love Takes Over" si Kelly získala slušnou popularitu. (Lukáš Boček)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY