Slyšeno v předstihu: Kylie Minogue - Aphrodite

27.06.2010 10:50 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Kylie Minogue - Aphrodite
© facebook interpreta
V roce 2007, pouhý rok poté, co Kylie Minogue překonala rakovinu prsu, přišel desátý studiový počin "X". Zpěvačka se na něm pokoušela experimentovat a do tanečně popového zvuku přidala trochu kytar, přesto výsledek nebyl stoprocentně přesvědčivý. Po dokončení úspěšné tour a zaslouženého odpočinku se pustila do příprav nové desky. Dopředu bylo oznámeno, že novinka se bude vracet k jejím diskotékovým kořenům, což se nakonec opravdu stalo.

"Aphrodite" vznikalo pod vedením Stuarta Price, kterého posluchači mohou znát především díky produkování alba "Confessions On A Dance Floor" Madonny. Na desce se dále podíleli například Calvin Harris, Fraser T. Smith, Nerina Pallot a další - celkový výčet spolupracovníků by byl vskutku dlouhý. Tým producentů v čele s drobnou zpěvačkou s námi vyráží na taneční vyjížďku, která až na pár drobných zaškobrtnutí skvěle šlape.

Kylie Minogue
© last.fm
Rozjezd zařídila singlová "All The Lovers", která se na úvod skvěle hodí - svojí náladou písnička evokuje poklidné probuzení do slunečného rána. Hned ta druhá vás však zcela postaví na nohy, ne-li rovnou roztancuje. "Get Outta My Way" je maximálně hitový popový skvost, který profituje ze sexy projevu Kylie a toxické nakažlivosti vydařené melodie. Co do stylu, zpěvačka se drží tanečního popu se spoustou elektroniky, se kterou občas zavítá zpátky do historie. Retro beaty v "Closer" působí až hypnoticky a songu skvěle svědčí. Klavírní linkou ozvláštněná "Everything Is Beautiful" s výraznými bubny v pozadí je zase přesně tím typem písniček, kde se skvěle uplatní jindy ne příliš výrazný Kyliin hlas.

V jednom rozhovoru se Minogue vyjádřila v tom smyslu, že pro album bylo napsáno až příliš vypalovaček, a proto bylo třeba zvolnit tempo klidnějšími songy. Bohužel v nich vidím ono dříve zmiňované zaškobrtnutí. "Better Than Today" by fungovala spíš jako b-side některého z nadcházejících singlů, protože se mezi ostatními výraznými písničkami doslova topí. "Looking For An Angel" je sice o něco lepší, ale ubližuje jí jistá repetetivnost. Dva méně vydařené (rozuměj průměrné) songy však nijak výrazně neubírají desce na svěžesti a vyváženosti. Zbylé písně jsou totiž všechny nadprůměrné a minimálně půlka alba my klidně mohla fungovat jako singly, kterými nás Kylie jistě bude ráda hojně zásobovat.

Máte-li rádi pop, pak je "Aphrodite" albem pro vás. V poslední době se několika velkým jménům úplně nepodařilo natočit výrazné taneční album, a proto přichází Kylie Minogue, aby svým kolegyním předvedla, jak se dělá hravá, celistvá a hity nabušená popová deska. Tracklist novinky "Aphrodite", která vyjde 5. července, bude vypadat takto: All The Lovers, Get Outta My Way, Put Your Hands Up (If You Feel Love), Closer, Everything Is Beautiful, Aphrodite, Illusion, Better Than Today, Too Much, Cupid Boy, Looking For An Angel, Can't Beat The Feeling.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY