Má co slavit?

23.06.2010 23:05 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Martin Chodúr vydal debut, který podle očekávání ihned vtrhl do první trojky. Zlato ale dál zůstává vyhrazené pro Richarda Müllera. Změna nastala u rádiové hitparády, kde má jedničku duo Timbaland / Katy Perry. Do první desítky se už probojoval Adam Lambert. Videoklip týdne natočil mistr Michel Gondry.
Timbaland - If We Ever Meet Again feat. Katy Perry
© facebook interpreta
RÁDIA - Minulý vítěz "Alors On Danse" vydržel na čele pelotonu pouhý týden. Vystřídal ho song "If We Ever Meet Again", kterému před sedmi dny patřilo ještě jedenácté místo. Timbaland není jediný, kdo zasáhl do Top10 z druhé desítky. Druhým borcem je Adam Lambert. Ten si polepšil o sedm míst a aktuálně je šestý. Opačným směrem zamířila Ke$ha, když její hodiny vyměnily sedmičku za dvacet dvojku. Na jedenáctku ustoupil i "Telephone" mezi Lady Gaga a Beyoncé.

K nadějným postupům kola pro budoucí vývoj žebříčku můžeme zařadit nejen dvanáctý track "Alejandro", ale také "I Will Love You Monday (365)". Aura Dione s ním boduje už dvanáct kol, což je pro první desítku, bohužel, ideální věk. Minule dvacet sedm, tentokrát sedmnáct. Adeptem prvních míst je spolupráce Davida Guetty s Fergie. "Gettin' Over You" zvládl skok z padesát dvojky na třiadvacítku. Čím dál častěji zní z éteru také "Wavin' Flag". Chytlavá melodie s šancí stát se letním hitem skončila šedesátá. Svůj hlas jí propůjčil K'naan.

Po "Ostravě" je tu další netradiční domácí duet. "Lásku v housce" prožívají Xindl X a Olga Lounová jako novinku na třiapadesáté příčce. Ještě větší podivnost nabízí druhá a poslední novinka. Opět česká, ale tentokrát s ještě horším textem, než byste čekali. Na tklivou strunu to zkouší David Deyl za veršovaného přispění Ani Geislerové. Možná by si oba měli dát spíš tu housku.

Top 10 - rádia:
  1. Timbaland feat. Katy Perry - If We Ever Meet Again
  2. Stromae - Alors On Danse
  3. Edward Maya - Stereo Love
  4. David Guetta feat. Kid Cudi - Memories
  5. ↕ Get Far - Radio
  6. Adam Lambert - Whataya Want From Me
  7. Rihanna - Rude Boy
  8. Iyaz - Replay
  9. Owl City - Fireflies
  10. Train - Hey, Soul Sister

Top 100 RÁDIO 24/2010 - novinky:
53. Xindl X feat. Olga Lounová - Láska v housce
66. David Deyl feat. Aňa Geislerová - Nic nevzdávám

Richard Müller - Už
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Martin Chodúr vypustil do světa debut pod názvem "Let's Celebrate". Možná trochu překvapivě však nemůže slavit více než třetí místo. Pořád ale zůstává talentovaným hochem, který se neztratí, a také majitelem nejúspěšnější novinky kola. Až za ním zůstal se čtyřkou Ozzy Osbourne a s pětkou slavící Michal David. Možná, až bude Martin Chodúr slavit na novém národním stadionu svou padesátku, bude mít za sebou i Richarda Müllera. Ano, je to nadsázka.

Přiznám se, že netuším, zda Kabáti prodělali v uplynulém týdnu nějakou výprodejovou akci, ale každopádně je jejich DVD s "Po čertech velkým koncertem" znenadání na devátém místě, což znamená vzestup hladinky o třicet devět čísel. Možná k tomu stačilo jen oznámení o jejich vystoupení na Benátské noci. To by potvrdilo podezření, že k pohybu na žebříčku prodejnosti stačí opravdu málo. Na dámy zpěvačky by se zapomínat nemělo. Sameťák Jitky Zelenkové se line ze "Zlaté kolekce" na novinkové pozici čtyřicet pět.

Top 10 - prodejnost:
  1. Richard Müller - Už
  2. Petr Muk - V bludišti dnů
  3. new Martin Chodúr - Let's Celebrate
  4. new Ozzy Osbourne - Scream
  5. new Michal David - 50
  6. Jana Kirschner - Krajina Rovina
  7. Vladimír Mišík - Ztracený podzim
  8. Radůza - Miluju vás
  9. Kabát - Po čertech velkej koncert +DVD
  10. ↓ Spirituál Kvintet - Sto nejkrásnějších písní

Top 50 Prodejní - novinky:
3. Martin Chodúr - Let's Celebrate
4. Ozzy Osbourne - Scream
5. Michal David - 50
45. Jitka Zelenková - Zlatá kolekce

Videoklip týdne: Gary Jules - "Mad World" (r. Michel Gondry)

Vlastně si stačí jen přečíst jméno režiséra v závorce, aby bylo jasné, že tohle video bude stát za to. Kdo by ostatně neměl rád Michela Gondryho a jeho věčnou dětskou duši. Nejedná se však o žádný nový kousek, ale o šest let starý klip na song, který kdysi zazněl v podání Garyho Julese ve filmu "Donnie Darko", když ho ještě původně proslavili v osmdesátých letech Tears For Fears. I takové poklady lze nalézt na dně rádiové hitparády - devadesáté deváté místo. Kochejte se.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 24. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY