Kinokavárna na Colours Of Ostrava nabízí pestrý program

18.06.2010 09:54 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Screaming Masterpiece
© facebook interpreta
Letní filmová škola Uherské Hradiště připravila již podruhé filmový program pro chystaný ročník festivalu Colours Of Ostrava. V ostravské minikinokavárně se budou promítat výjimečné snímky z několika tematických oblastí. V pátek čeká diváky "Americký sen", v sobotu "Hudba z ledovce" a "Film Noir" a neděli završí "Vítězné dokumentární tažení".

Všechny filmy odpovídají i letošnímu zaměření Letní filmové školy. V rámci "Amerického snu" uvidí diváci snímky "New Yorku, miluji tě", "Nezvaný host" od režiséra Thomase McCarthyho a film "Rekviem za sen". Sobota zavede návštěvníky na Island a na své si přijdou fanoušci Sigur Rós, neboť se bude promítat snímek "Heima" mapující komorní koncerty této formace z nejrůznějších koutů země. Dále bude k vidění také třeba legendární dokument "Screaming Masterpiece" s hudbou slavných umělců jako Björk, Múm, Slowblow nebo Hilmara Örn Hilmarssona. Pro milovníky napětí jsou připraveny dva filmy noir - "Hluboký spánek" od Howarda Hawkse a film "Smlouva s vrahem", jenž natočil Aki Kaurismäki. Filmová neděle bude patřit dokumentům jako "Katka", "Muž na laně" a "Český sen". Kompletní rozpis najdete na stránkách festivalu.

Připomeňme, že festival Colours Of Ostrava proběhne od 15. do 18. července a Letní škola Uherské Hradiště se koná v rozmezí 23. července až 1. srpna. Vstupenky na festival jsou do konce června k dostání za 1 390 Kč. Jejich předprodej zajišťuje síť Ticketpro, e-shop a kamenná prodejna Oriental.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY