Stromae se protancoval na jedničku

16.06.2010 21:08 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Pětadvacetiletý Paul van Haver definitivně obsadil éter. Česko se tak zařadilo po bok Itálie, Francie či Německa, kde singl "Alors On Danse" také zvítězil. Petra Muka odstavil od zlata Richard Müller. Vysoko v žebříčku startuje živák U2 "360° At The Rose Bowl". Videoklip týdne pochází z roku 1958.
Stromae - Alors On Danse
© facebook interpreta
RÁDIA - Po devíti týdnech přišla změna na prvním místě. Třiadvacetiletého Edwarda Mayu vystřídal o dva roky starší Belgičan říkající si Stromae. Na dobytí vrcholu potřeboval dvanáct kol. Song "Alors On Danse" byl v jeho rodné zemi představen už v září minulého roku. Ve zbytku Evropy se tak stalo letos v únoru. Debutové album "Cheese" včetně zmíněného hitu mu vychází 21. června. Jestliže si Stromae vede v České republice stejně jako ve většině Evropy, ve vztahu ke Katy Perry jsme se vydali cestou Kanady.

Už minule padla otázka, zda Usher zasáhne s "OMG" zdejší krajinu stejnou silou jako tu anglickou či americkou. Podle aktuálních výsledků lze soudit, že nakonec si i u nás mnohem lépe povede aktuální vypalovačka "California Gurls", s kterou ho Katy Perry stále poráží v těsném souboji o vrchol kanadské hitparády. Zatímco Usher klesl v českém žebříčku na dvaadvacítku, Katheryn Elizabeth Hudson ve spojení se Snoop Dogem vyrazila směrem vzhůru a z třiatřicítky je rázem čtrnáctka. Stejným směrem se stále dere momentálně třináctý Adam Lambert i patnáctá Lady Gaga s trackem "Alejandro".

Tuto silnou trojku stíhá o patro níž umístěná Inna. "10 minutes" sice spadlo z desítky na třicet trojku, ale rekordním skokem náhradníka "Deja Vu" si Inna dál hlídá svou pozici jedné z nejhranějších interpretek dneška. Song vyšplhal z devadesátky na pětadvacítku. Hned za ním boduje Ke$ha s "Your Love Is My Drug", která k momentální pozici musela přeskočit dvacet devět příček. Mezi čtyřmi novinkami najdeme dva výrazné umělce. Tím prvním je partička Cypress Hill s kouskem "Armada Latina" (55.) a druhým osmdesátý sedmý Ruda z Ostravy.

Top 10 - rádia:
  1. Stromae - Alors On Danse
  2. Edward Maya - Stereo Love
  3. David Guetta feat. Kid Cudi - Memories
  4. Rihanna - Rude Boy
  5. ↑ Get Far - Radio
  6. Train - Hey, Soul Sister
  7. Ke$ha - Tik Tok
  8. Owl City - Fireflies
  9. Iyaz - Replay
  10. Lady Gaga feat. Beyoncé - Telephone

Top 100 RÁDIO 23/2010 - novinky:
55. Cypress Hill feat. Pitbull And Marc Anthony - Armada Latina
66. Yolanda Be Cool & DCUP - We No Speak Americano
68. K'naan - Wavin' Flag
87. Ruda z Ostravy feat. Martina Pártlová - Ostrava

Richard Müller - Už
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Deska "Už" Richarda Müllera překvapivě brzo odsunula Petra Muka z čela hitparády. Nicméně ten i nadále zpívá hned z několika míst napříč pořadím. Na bronzovém stupínku stanula novinka od U2. Jedná se o DVD záznam z koncertního turné "360° Tour" nasnímaný v říjnu loňského roku na stadionu v Pasadeně. Ano, je to ten samý koncert, který bylo možné sledovat přímým přenosem na YouTube. Ne všichni však měli to odblokované štěstí. Teď si můžeme všichni ověřit, oč jsme vlastně přišli. Jako návnada snad postačí, že o obraz se staralo dvacet sedm kamer!

Christina Aguilera, která prohrála minulý souboj novinek s Janou Kirschner, ji tentokrát předběhla. Ze čtyřicáté osmé pozice se vyšvihla až na čtyřku. "Krajina Rovina" je šestá. V jiném zajímavém souboji mezi "Dezorient Expresem" Prago Union a "Epilogem" PSH se tentokrát lépe prodávali prvně jmenovaní. Po předešlém propadu s konečným pořadím číslo dvacet sedm následoval výtah na třináctku. PSH mají pětadvacítku. Třicet osmička zbyla na "Nové hity 2010" nazpívané soutěžícími z 1. Česko Slovenské SuperStar. Album se objevilo v pošetce na novinových stáncích.

Top 10 - prodejnost:
  1. Richard Müller - Už
  2. Petr Muk - V bludišti dnů
  3. new U2 - 360° At The Rose Bowl DVD
  4. ↑ Christina Aguilera - Bionic
  5. Vladimír Mišík - Ztracený podzim
  6. Jana Kirschner - Krajina Rovina
  7. Petr Muk - Slunce: To nejlepší …
  8. new Různí - Taneční liga 121
  9. ↕ Spirituál Kvintet - Sto nejkrásnějších písní
  10. Radůza - Miluju vás

Top 50 Prodejní - novinky:
3. U2 - 360° At The Rose Bowl DVD
8. Různí - Taneční liga 121
11. Různí - 1. Česko Slovenská SuperStar - Nové hity 2010

Videoklip týdne: Renato Carosone - "Tu Vuò Fa' L'Americano"

Jako novinka v éteru, a to na šedesátém šestém místě, startuje Yolanda Be Cool pod producentským dohledem DCUP s letním hitem "We No Speak Americano". Asi není překvapením, že použitý swingový rytmus není originálním počinem jmenovaných. Stojí za ním italský zpěvák Renato Carosone a textař Nicola Salerno. Píseň byla nazpívána už v roce 1956. Obrazový záznam je pak o dva roky mladší. Vzhůru do radostné černobílé minulosti!

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 23. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY