Podívejte se na "Waka Waka (This Time For Africa)" Shakiry

15.06.2010 15:00 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Shakira - Waka Waka (This Time For Africa)
© facebook interpreta
Oficiální hymny pro rozličné sportovní šampionáty jsou obrovskou šancí, jak se pořádně zviditelnit. Své o tom ví třeba i Nelly Furtado, která se díky songu "Força" pro Euro 2004 dostala do daleko širšího povědomí posluchačů celého světa. Pro letošní mistrovství světa ve fotbale v Africe byla vybrána snadno zapamatovatelná "Waka Waka (This Time For Africa)" od kolumbijské Shakiry.

Písnička vznikla hned ve dvou jazykových mutacích, anglické a španělské, k poslechu vám nabízíme prvně zmiňovanou. Jednoduchý a příjemný refrén, výrazné bubny, trocha etno prvků a nějaký ten popěvek je přesně ten správný recept, dle kterého se vaří písničky pro sportovní události. To aby song mohli skandovat fanoušci všech národů světa, aniž by měli potuchu, o čem text vlastně je.

Záměr se vydařil na jedničku a doprovodné video je taktéž celkem prosté. Kromě prostřihů z fotbalového prostředí máte možnost sledovat zpěvačku a spoustu dalších lidí různých etnik, kterak jednotně tančí. Zajímavostí je, že klip se natáčel také speciální 3D kamerou, prostorová verze videa by se měla být k dispozici brzy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY