Dizzee Rascal v Británii opět první

01.06.2010 09:45 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Dizzee Rascal dosáhl už počtvrté na číslo jedna v britské singlové hitparádě, tentokrát jde o píseň "Dirtee Disco". Za ním debutovali například Iyaz a Eminem. Albový žebříček nově vedou australští Pendulum, velký úspěch s nyní už staršími deskami zaznamenal Michael Bublé.
Dizzee Rascal - Dirtee Disco
© facebook interpreta
SINGLY - Katka si na chvíli dává odpočinek od britských hitparád, takže vás vítám u komentáře žebříčku já. A hned při mé premiéře se urodilo mnoho novinek, včetně změn na obou špicích hitparády. V singlech debutoval na první místě další singl z poslední desky Dizzeeho Rascala "Dirtee Disco" a jedná se o jeho už čtvrté zlato. Minulý vítěz B.o.B s "Nothin' On You" putoval na dvojku. Třetí místo pak patří další novince, kolovrátkovému "Solo" Iyaze. Je tak o příčku před svým kolegou z labelu Jasonem DeRülem s "Ridin' Solo".

V Top 10 se nacházejí další dva debuty, na pátém místě skončil Eminem s "Not Afraid", který před dvěma týdny v USA vedl, na šestce jsou N-Dubz s "We Dance On". Kvůli návalu novinek se tak už do první desítky nevlezli Usher, Alexandra Burke, Plan B a Fyfe Dangerfield. O sedm míst nahoru na desítku naopak putovalo "Eenie Meenie" Seana Kingstona a Justina Biebera. Největším skokem ale byl posun Ke$hi s "Your Love Is My Drug" z třicet čtyřky na osmnáctku.

V žebříčku se urodilo ještě pět dalších novinek. Šestnáctka patří písničce k mistrovství světa ve fotbale, "Wavin' Flag" K'naana, dvacet devítku obsadila vítězka talentové show "Over The Rainbow" Danielle Hope se stejnojmenným singlem. Písničku v originále před sedmdesáti lety nazpívala Judy Garland. V poslední desítce pak debutují Keri Hilson s "I Like", herci z "Glee" s "I Dreamed A Dream", kterou loni zazpívala i Susan Boyle, a Lady Gaga s "Alejandro".

    Top 10 - singly:
  1.  N Dizzee Rascal - Dirtee Disco
  2. B.o.B feat. Bruno Mars - Nothin' On You
  3.  N Iyaz - Solo
  4. Jason DeRülo - Ridin‘ Solo
  5.  N Eminem - Not Afraid
  6.  N N-Dubz feat. Bodyrox - We Dance On
  7. Edward Maya feat. Vika Jigulina - Stereo Love
  8. Aggro Santos feat. Kimberly Wyatt - Candy
  9. Roll Deep - Good Times
  10. Sean Kingston & Justin Bieber - Eenie Meenie

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Pendulum - Immersion
© facebook interpreta
DESKY - Australské electrorockery Pendulum asi není třeba představovat, několikrát koncertovali i u nás. Jejich třetí deska "Immersion" dosáhla v Británii ultimátního úspěchu, v debutovém týdnu vede žebříček, předchozí "In Silico" před dvěma lety dosáhlo maximálně na dvojku. Díky účasti v pořadu "An Audience With..." Michael Bublé poskočil o ohromných sedmnáct míst až na stříbro, v žebříčku už je tři čtvrtě roku v kuse. Na třicet trojku se dokonce dostalo jeho pět let staré album "It's Time".

Na trojce a čtyřce máme novinky, seriál "Glee" a jeho třetí kompilaci s podtitulem "Showstoppers" a čtvrté album zpěvačky gruzínského původu Katie Melua "The House". Všechna její předchozí alba jsou multiplatinová. Stupně vítězů nám tak opustili Rolling Stones, Plan B a Faithless, nejvíce se propadli Keane, "Night Train" spadlo z šestky až na dvacet trojku. V žebříčku debutovala ještě dvě alba, debut indiepopových Stornoway "Beachcomber's Windowsil" na čtrnáctce a starší výběrovka Billyho Joela "Piano Man: The Very Best Of" na sedmnáctce.

    Top 10 - alba:
  1.  N Pendulum - Immersion
  2. Michael Bublé - Crazy Love
  3.  N Glee: The Music, Volume 3: Showstoppers
  4.  N Katie Melua - The House
  5. Rolling Stones - Exile On Main St. (Remaster)
  6. Alicia Keys - The Element Of Freedom
  7. Plan B - The Defamation Of Strickland Banks
  8. Lady GaGa - The Fame
  9. Faithless - The Dance
  10. Florence And The Machine - Lungs

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY