Eddie Stoilow definitivně prorazili do rádií

26.05.2010 23:07 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Obsazení bedny vítězů v rádiích je beze změny. Top 10 poprvé přináší telefonický hovor Lady Gaga s Beyoncé. Obří skok vpřed předvedly Shakira i Kylie Minogue. Nejhranější novinku mají domácí Eddie Stoilow. Z pultů prodejen mizí "Už" a v kurzu je opět "The E.N.D.". Klip týdne mají Toxique.
Edward Maya - Stereo Love
© facebook interpreta
RÁDIA - Pohled na aktuální výsledky prozrazuje návrat osvědčených jistot. První tři místa se nemění. Na sedmičku po čtyřkolové pauze opět dosáhla Rihanna s "Rude Boy" a devítku ukořistil minule devatenáctý Taio Cruz. Jeho singl "Break Your Heart" byl už v desátém týdnu bronzový. Naopak premiéru v Top10 má "Telephone" Lady GaGa a Beyoncé. Z jedenáctky na čtverku se dostal Iyaz. Pro kus "Replay" je to prozatím nejlepší umístění.

V druhé desítce solidně zabojovalo šestnácté "Radio" projektu Get Far i sedmnáctá Agnes s "On And On". Jedním ze šplhounů týdne se stala Shakira. Singl "Gypsy", který zpěvačka nazpívala ve španělské verzi pod názvem "Gitana", přitahuje pozornost také videoklipem s Rafaelem Nadalem. Nový videoklip má konečně i Richard Müller. Možná rovněž díky němu postoupila skladba "Už" na dvacítku. Jen o jednu příčku za ní skončil Martin Chodúr, který je tím pádem nejúspěšnějším českým interpretem celého pořadí.

A trikolora ještě jednou. Nejlépe bodující novinkou je "Floating" od kapely Eddie Stoilow. Po "Hey You" už druhý singl ocitnuvší se v rádiové hitparádě. Ale zatímco "Hey You" se začátkem roku pohyboval kolem šedesátého místa a v žebříčku vydržel pouhá dvě kola, "Floating" startuje rovnou na třiačtyřicítce. Že by první objev rozhlasových vln z domácích zdrojů pro letošní rok? To Kylie Minogue už nikdo objevovat nemusí. Její neotřesitelnou pozici popové femme fatale potvrzuje skok o padesát míst vzhůru a tím pádem umístění pod číslem čtyřicet jedna.

Top 10 - rádia:
  1. Edward Maya - Stereo Love
  2. David Guetta feat. Kid Cudi - Memories
  3. Timbaland feat. Katy Perry - If We Ever Meet Again
  4. Iyaz - Replay
  5. ↑ Stromae - Alors On Danse
  6. Owl City - Fireflies
  7. Rihanna - Rude Boy
  8. Train - Hey, Soul Sister
  9. Taio Cruz - Break Your Heart
  10. Lady GaGa feat. Beyoncé - Telephone

Top 100 RÁDIO 20/2010 - novinky:
43. Eddie Stoilow - Floating
45. Maduar - Dance & Kiss
54. Tinie Tempah - Pass Out
64. OneRepublic - Secrets
67. Katy Perry ft. Snoop - California Gurls
89. Inna - Deja Vu

Richard Müller - Už
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Pavel Bobek sice opět předběhl Radůzu, ale na Müllera to nestačilo. Projekt Michala Dvořáka "Vivaldianno" si vede stále velmi dobře a je proto čtvrtý. Jeho živá podoba bude představena i v rámci letních festivalů. Čtyřicet dva týdny se mezi nejprodávanějšími nahrávkami drží "The E.N.D.". Možná i díky koncertnímu dozvuku je album Black Eyed Peas takhle vysoko. Pro dvacáté kolo šesté místo. PSH ani Prago Union neudrželi stoupající tendenci a propadli se do druhé desítky.

Šestici novinek vévodí Tublatanka. "Svet v ohrožení" startuje na čtrnáctce. Proč se v něm svět ocitl a jestli na vině náhodou není i sama deska se lze přesvědčit pouze jejím soustředěným poslechem. Zatímco u Tublatanky by to neměl být až takový problém, s Danielem Landou už schopnost plného soustředění může znatelně kolísat. Zvláště, když jeho novinkový výběr nese titul "Platinum Collection" a obsahuje hned tři placky. Tedy něco jako výběr těch nejlepších valčíků k tanci ve sto osmdesáti minutách. Ještě, že mají kanady tak bytelnou podrážku. Devatenácté místo.

Top 10 - prodejnost:
  1. Richard Müller - Už
  2. Pavel Bobek - Víc nehledám
  3. Radůza - Miluju vás
  4. ↑ Dvořák/Svěcený - Vivaldianno MMVIII
  5. Karel Gott - Lidovky mého srdce
  6. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  7. Tři sestry - Lázničky
  8. Kabát - Po čertech velkej koncert +DVD
  9. Lady GaGa - Fame Monster
  10. Luboš Pospíšil - Tenhle vítr jsem měl rád/To nejlepší 1977 - 2010

Top 50 Prodejní - novinky:
14. Tublatanka - Svet v ohrožení
19. Daniel Landa - Platinum Collection
37. Různí - Top20.cz 2010/1
45. Rolling Stones - Exile On Main Street
48. Markéta Konvičková - Na šňůře perel
48. Cheryl Cole - 3 Words

Videoklip týdne: Toxique - "Shout" (r. Jan Míka ml., Klobouk film)

Spolupráce kapely Toxique s Janem Míkou pokračuje. Po nominaci na Anděla za DVD a klipu "Honey" se partička okolo Klobouk filmu obrazově podílela i na singlovce "Shout". Půvabnou tvář Kláry Vytiskové vystřídala o něco méně půvabná žába. Její barvitá dobrodružství jsou vskutku vítaným fresh barem oproti stereotypně nasnímaným obličejům domácích umělců producírujícím se před kamerou s výrazem držitele Grammy. Koneckonců, zelená uklidňuje, tak si ji dejte. "Shout" je pětapadesátou nejhranější skladbou.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 20. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY