Slabá hodinka bývalé stálice

21.06.2010 05:00 - Kristina Bílá | foto: facebook interpreta

Comebacky se nejspíš lidem ze showbusinessu nikdy neomrzí. Vypadá to, jako by se po přičichnutí k té opojné slávě nemohli tohoto pocitu zbavit a dožadovali se jeho neustálého naplňování. Snad jedině tak se dá vysvětlit důvod návratu bývalé hvězdy osmdesátých let Jennifer Rush s deskou "Now Is The Hour".
5/10

Jennifer Rush - Now Is The Hour

Skladby: Dream Awake, Betcha Never, Windows, Down On My Knees, Head Above Water, I Never Asked For An Angel, Echoes Love, I'm Not Dreaming Anymore, Now Is The Hour, Like I Would For You, Before The Dawn, Eyes Of A Woman, Just This Way, Ain't Loved You Enough, Still
Vydáno: 8.3.2010
Celkový čas: 45:24
Vydavatel: Sony Music
Vítejte na diskotéce osmdesátých let! Právě začínají hrát ploužák a všichni se těší, až se ostýchavě přitisknou ke svému vytouženému protějšku. Není pro to lepší doprovodné písně než "The Power Of Love", kterou zpívá aktuální hitparádová jednička Jennifer Rush. A teď si na tom samém místě představte ty samé lidi, kteří akorát zestárli či dorostli do jednadvacátého století. Hudba linoucí se z reproduktorů zůstává nezměněna, akorát už z ní přítomní nejsou tak odvázaní jako kdysi. Tak nějak se dá stručně charakterizovat novinka zkušené veteránky. Zachovala si styl a "Now Is The Hour" pouze přizpůsobila moderním beatům dnešní doby. Staří fandové se nejspíš chytnou, po náboru nových ale zůstanou sítě pravděpodobně prázdné.

Přebal desky by leckoho mohl zmást. Placka, na jejímž coveru stojí Jennifer oblečená ve večerní róbě s růžovými květinami, rozhodně nenavozuje pocit, že placka bude hýřit disco rytmy. Z většiny písní se totiž vyklubou ne příliš nápadité tucárny. "Down On My Knees" budiž příkladem za všechny. Německá zpěvačka s americkými kořeny totiž udělala chybu v tom, že veškeré pokusy o inovace své tvorby uložila k ledu. Škoda. Věk, hlas i reputaci na to, aby se pouštěla do neznámých vod, má. Její potenciál by vynikl mnohem více v jakémkoliv jiném stylu než jen v mizerných disco rytmech.

Na desce nesmějí samozřejmě chybět milostné balady, které zpěvačku proslavily. Ty z "Now Is The Hour" by klidně slušely i Celine Dion nebo Cher. Všem kraluje finální klavírní "Still", která by se hodila do závěrečných minut hollywoodského filmu o nešťastné, ale zaručeně nejhlubší lásce. Pomalejší hity jsou naštěstí dostatečně protkány rychlejšími věcmi, aby měl posluchač čas citově vydechnout od přehršle emocí, které na něj Jennifer vybalila.

Zásadní problém je v tom, že disco osmdesátek, do kterého byl vpraven hutnější zvuk, už v dnešní době nikoho příliš bavit nebude. Skalním fanouškům ale vyrážka nenaskočí a díky Jennifer se můžou alespoň pokusit zavzpomínat na staré časy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY