Roxette nabízejí pokojovou službu

11.04.2001 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Švédští Roxette přicházejí s další várkou popových hitů s názvem "Room Service".
6/10

Roxette - Room Service

Celkový čas: 43:21
Roxette své nejlepší roky zažili s alby "Look Sharp" a hlavně "Joyride". V období druhé jmenované desky byli Roxette i u nás velkým pojmem a plakáty Marie a Pera visely snad v každém teenagerském pokojíčku (zatímco v kazeťáku hrála polská pirátská kazeta). Škoda jen, že od dob "Joyride" už dvojice nenatočila podobně silné album a bohužel se jim to nepodařilo ani s novinkovou nahrávkou, které do vínku dali titul "Room Service".

Jistá je jedna věc - pokud jste fanoušky této kapely, nová deska vás naprosto uspokojí. Obsahuje dvanáct popových písniček, někdy trošku říznutých kytarou, někdy více elektronikou, ale stále obsahujích chytlavé refrény, na jaké je Per Gessle odborník. Pokud fanoušky nejste, deska vás kdovíjak nezaujme. Nemůžu si pomoci, ale album neobsahuje žádný výrazný hit typu "Joyride" a bohužel ani ne třeba "Stars" či "Wish I Could Fly", které klestily cestu rádiovými frekvencemi minulé desce. Úvodní singl "The Centre Of The Heart" částečně využívá elektroniky a v refrénu i zkresleného vokálu, ale třeba sloky zní zvukově hodně chudě. Ne že by to byla špatná písnička (díky bohu za to, když prosluní playlisty českých rádií!), ale kapela má za sebou rozhodně lepší kousky. Z podobného soudku, tedy rychlejší skladby s dusajícím spodkem a elektronikou, je třeba povedená "Make My Head Go Pop", výborná je nejvýraznější kytarovka na desce s názvem "Fool". Vůbec první písnička na albu - "Real Sugar" taky pěkně jede, jen Perův zpěv se mi občas zdá až zbytečně moc sladký, kdežto Marie se do toho dovede pořádně opřít.

Co se dá dělat, jsme u balad. Ty byly vždy velkou zbraní Roxette, ať se jednalo o jejich snad největší hit vůbec "It Must Have Been Love" či například "Fading Like A Flower" nebo mého osobního favorita "Spending My Time", ale nové album se o ně opřít bohužel nemůže. Škoda je i to, že pomalá je celá polovina desky, tj. šest skladeb z dvanácti. Žádná z pomalých písniček sice nedosahuje nudy spousty chlapeckých či dívčích kapel, ale žádná perla mezi nimi také není. Za opravdu vydařenou bych označil snad jen závěrečnou "My World, My Love, My Life".

Nové album Roxette není vůbec špatné. Je to jen další jejich deska v pořadí, která ovšem obsahuje méně výrazné hity, než jsme u nich zvyklí. Snad zase příště.

Album: Roxette - Room Service
Hodnocení: 6/10
Celkový čas: 43:21
Skladby: Real


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY