Katy Perry je opět ve hře

12.05.2010 18:23 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Šest nejhranějších songů z Top 10 zůstalo na svém místě. Jediným skutečným narušitelem klidu se pro ně stala spolupráce Timbalanda s Katy Perry. V prodeji alb se směrem vzhůru vydal Traband, znovu poskočili také Charlie Straight. Čerstvé placky dodala domácí hiphopová scéna. Klip týdne mají Navigators.
Edward Maya - Stereo Love
© facebook interpreta
RÁDIA - Složení první desítky se nám velmi pěkně usadilo. Dlouhej kouř a pohoda džez. Od prvního do sedmého místa jsou k nalezení kousky, které se za uplynulých sedm dní odmítly kamkoliv pohnout. Výjimkou je pouze pátý flek. Na něj se nalepili Timbaland & Katy Perry s "If We Ever Meet Again", kteří ještě minule slídili na devatenáctce. Katy Perry se tak po roce vrátila mezi pětku nejhranějších interpretů. Na příčku desátou pak dosáhl další navrátilec Taio Cruz, a to s písní o nebezpečí infarktu "Break Your Heart".

Relativní klídek panuje i o patro níž, kam se z top pozic propadli OneRepublic (z osmičky na třináctku) a Jay-Z (z pětky na čtrnáctku). Příčka devatenáctá rovná se postup týdne. Professor Green k ní přilnul skokem z pětapadesátky. "I Need You Tonight" boduje sedmým týdnem. Na Šemíka si zahrál i Richard Müller. Jeho dychtivé "Už" to dotáhlo na pětadvacítku, což znamená zdolání šestadvaceti soupeřů oproti předcházejícímu žebříčku. Propadákem kola je pětašedesátý "Dysgrafik" Xindla X se ztrátou devětadvaceti čísel.

"Flesh Tone" se jmenuje páté studiové album Kelis, které má pár dní do vydání. Jako úvodní singl byla vybraná záležitost "Acapella". Jejím producentem i spoluautorem je David Guetta, což znamená minimálně komerčně dobře zaštítěný comeback. Velmi příznivých reakcí se však dočkala i od hudebních publicistů. A ať už si o tom myslíme cokoliv, jisté je, že song "Acapella" zní rozhodně lépe, než "Not Myself Tonight", kterým se vrátila na scénu Christina Aquilera. Kelis startuje jako novinka na šedesátém čtvrtém místě.

Top 10 - rádia:
  1. Edward Maya - Stereo Love
  2. Ke$ha - Tik Tok
  3. David Guetta feat. Kid Cudi - Memories
  4. Alexandra Burke feat. Flo Rida - Bad Boys
  5. Timbaland feat. Katy Perry - If We Ever Meet Again
  6. Tina & Rytmus - Príbeh
  7. Train - Hey, Soul Sister
  8. Owl City - Fireflies
  9. Lady GaGa - Bad Romance
  10. Taio Cruz - Break Your Heart

Top 100 RÁDIO 18/2010 - novinky:
43. Victoria - Come On Over
59. Lady GaGa - Alejandro
64. Kelis - Acapella
67. Usher - OMG
93. Alicia Keys - Empire State Of Mind (Part II)

Pavel Bobek - Víc nehledám
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Až dodatečně IFPI oznámila, že v minulém pořadí došlo k chybě. Na osmém místě měla být správně novinka Karla Gotta "Lidovky mého srdce", která je aktuálně třetí. Znamenalo to odsun Tomáše Kluse na jedenáctku, a má slova o jeho návratu do Top 10 po jedenadvaceti kolech tak poněkud pozbyla platnosti. Ale naštěstí ji znovu nalezla s aktuálními výsledky, které mu opět přisuzují desátou pozici. Snad na ni tentokrát vydrží déle, než posledně.

Charlie Straight sedmička, Nightwork osmička a Traband devítka - co číslo, to dosavadní rekord pro nahrávky zmíněných kapel. Pro žebříček docela slušný průvan. A větrno je i pod desítkou. Lady GaGa s "Remixem", Peneři strýčka Homeboye s "Epilogem" a Prago Union s "Dezorient Expresem" se jako novinky seřadili hezky za sebou od dvanáctého do čtrnáctého místa. Prodávaly se samozřejmě i starší věci. "Jeviště" od Kryštofa skončilo patnácté a například "Návod ke čtení manuálu" od Xindla X devětadvacátý.

Top 10 - prodejnost:
  1. Pavel Bobek - Víc nehledám
  2. Radůza - Miluju vás
  3. Karel Gott - Lidovky mého srdce
  4. ↑ Svěcený, Dvořák - Vivaldianno MMVIII
  5. Kabát - Po čertech velkej koncert +DVD
  6. Tři sestry - Lázničky
  7. Charlie Straight - She's a Good Swimmer
  8. Nightwork - Raspectmaja
  9. Traband - Domasa
  10. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu

Top 50 Prodejní - novinky:
12. Lady GaGa - Remix
13. Peneři strýčka Homeboye - Epilog
14. Prago Union - Dezorient Expres
25. Navigators - My Place
28. Luboš Pospíšil - Tenhle vítr jsem měl rád/To nejlepší 1977 - 2010
47. Mad Skill - Return Back 2 - The Future
48. Asia - Omega

Videoklip týdne: Navigators - "Do Something" (r. Allan Šubert)

Černobílé video doprovází singl "Do Something" z alba Navigators "My Place", které aktuálně startuje na dvacátém pátém místě mezi nejprodávanějšími alby. Režisér Allan Šubert má ve své filmografii i, jak tvrdí promo, "první klip české kapely zpracovaný kompletně v 3D animaci (KOFE-IN - "Sebe mi dej")". V našem případě uhranutí technologií nehrozí. Stylově se ovšem jedná o čistý počin, který sice neohromí, ale kvalitou neurazí. Což jak víme, není v českých luzích a hájích zrovna pravidlem.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 18. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY