Videotermix: Jan P. Muchow

01.05.2010 05:00 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Jan P. Muchow si nebral servítky a s novým videoklipem Kelis vyrazil dveře. Příliš dobře nedopadla ani píseň "No One Knows" od Queens Of The Stone Age, úplně nejlépe si vedla Andělem čerstvě "obtěžkaná" singlovka "Platonic Johny" od Charlie Straight. Jeho tip je pak především k pobavení.
Jan P. Muchow je samozřejmě ústřední postavou kapely Ecstasy Of St. Theresa, která si jako jedna z mála zaslouží provařený přívlastek "legendární". Do podvědomí se dostal i hlavní rolí ve filmu "Šeptej". V současné době se na pódiu objevu především s Umakartem, s ním nedávno odehrál i koncert pod hvězdnou oblohou Planetária Mikoláše Koperníka na Kraví Hoře v Brně.

KLIP NOVINKA

Kelis - Acapella (2010)

Kelis
Píseň "Acapella" se stala prvním singlem z nového alba "Flesh Tone", která údajně sází na mnohem tanečnější kartu. Přípravy výrazně ovlivnil módní fotograf John "Rankin" Waddell společně s hudebním režisérem Chrisem Cottamem a svou premiéru si odbyl 29. března. Samotnou nahrávku "Flesh Tone" produkoval Francouz David Guetta, svou troškou přispěli i Boys Noize nebo will.i.am.

Jak to vidí Moucha...

Dost tragédie. Klip je sice v HD, super barevnej, ale jinak je to nuda a šeď. Skladba, zpěv Kelis i klip. Zlatý časy, kdy Kelis zpívala "I hate you so much right now..." v "Caught Out There". Kdo viděl její pražskej koncert a neviděl klip, tomu bych řek' jen: je to ještě horší. Bohužel.


KLIP STAŘENKA

Queens Of The Stone Age - No One Knows (2002)

Queens Of The Stone Age
Hitovka "No One Knows" od Queens Of The Stone Age je doposud největším zářezem kapely kolem bubeníka Davea Grohla. Singl byl nominován na Grammy a vítězil v mnoha nejrůznějších dalších žebříčcích. Mimo jiné se dočkal i celé škály coververzí. Video režíroval Dean Karr a Michel Gondry. Gondry má na svém kontě mnoho klipů pro Björk, ale dělal třeba i výtečné "Dance Tonight" Paula McCartneyho

Jak to vidí Moucha...

Tak na tomhle mě nejvíc baví Dave Grohl na bicí. Hraje výborně - suše, učelně, ale když to má rozbalit, tak je to nářez. Ale jinak mě skladba dost nudí a klip mě nebavil vubec...


KLIP CZ/SK

Charlie Straight - Platonic Johny (2009)

Charlie Straight, Chapeau Rouge, Praha, 21.1.2010
Za video k "Platonic Johny" si samozřejmě Charlie Straight odnesli Anděla, takže není na škodu si ho připomenout. Třinečtí sympaťáci si při jeho vydání solidně vystřelili vlastně úplně ze všech, když si povedeně vystřihli logo MTV a ripnuli si ho do levého horního rohu. Celá hudební obec, včetně nás, se tak nechala trapně nachytat. To však nic nemění na tom, že komiksový příběh je jednoduše skvělý a povedený.

Jak to vidí Moucha...

Tak to je balzám. Nebudu se tvářit, že to neznám - Charlie's jsou s přehledem nejhranější česká kapela u nás doma - ale po těch dvou záležitostech to ještě víc vyzní. Klip sice stál určitě míň, než občerstvení při natáčení těch dvou předchozích, ale je s přehledem nejlepší. Plus má body navíc v dechberoucí děkovné řeči režiséra klipu na letošních Andělech.


Jan P. Muchow doporučuje...

Ricky Gervais and Stephen Merchant slagging off fans

ANKETA
Který z těchto klipů se líbí nejvíc vám?





Podívat se na výsledky



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY