Inna bere rádiovou hitparádu útokem

21.04.2010 22:06 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Song "Stereo Love" udržel prvenství. Do první desítky rázně promluvila Rihanna a především Inna. Výrazné postupy se udály i v nižších patrech žebříčku. Do třetice je královnou prodejen Radůza. Nejúspěšnějším nováčkem James Cole. Nad aktuálními výsledky však opět visí otazník. Nebo je to sopečný dým z Islandu?
Edward Maya - Stereo Love
© facebook interpreta
RÁDIA - Dávné zvolání, že technika vládne světu se v posledním desetiletí vybarvila do holé pravdy o panujícím vládci jménem Internet. Ten ovšem může být i zlým sluhou a IFPI o tom od začátku roku ví své. Problém s uveřejňováním výsledků jim tento týden vstoupil do nové fáze. Příslušnou tabulku se nepodařilo na internetových stránkách vůbec zprovoznit. Výsledky proto dorazily e-mailem. Některá umístění jsou však natolik překvapivá, že se můžeme dočkat i jejich následné korekce. Jinak bychom se totiž museli smířit s nástupem ještě horší hudební dramaturgie, než doposud.

První místa ještě příliš pochybností nevyvolávají. Čerstvě bronzová Lady GaGa si prohodila místo s Owl City, Alexandra Burke poskočila ze sedmičky na čtverku. Budiž. Kde však skončila minulá držitelka bramborové pozice Ke$ha? Téměř se dá říci, že ve sklepě. Prudký pád ji odsunul až na jedenatřicáté místo! Divoká jízda pokračuje. Na sedmičku se dostala minule sedmnáctá Rihanna s "Rude Boy" a na desítku "10 Minutes" od Inny, která byla ještě před sedmi dny třiatřicátá. Také minule byla Inna desátá. Ovšem s "Love", s trackem tentokrát až padesátým. A to se teprve rozehříváme, přátelé.

O patnáctý flek se rozprskla děvčata z Pussycat Dolls zpívající "Hush Hush". Ano, ano, "Hush Hush". Song v předcházejícím kole šedesátý třetí o celkovém stáří třiceti devíti týdnů. Ještě závratnější vzestup má za sebou projekt Stromae. "Alors On Danse" překonal světelnou hitparádovou rychlost posunu o šedesát sedm míst zakončenou usednutím na dvacítku. Z nebývalých otřesů těží také domácí Marpo. "Já, sám a moje druhý já" získalo k dobru dvacet šest čísel a aktuálně je devětatřicátý. Dál: pět ze šesti novinek se vešlo do konce první padesátky. Ta šestá - "Gypsy" od Shakiry - je osmdesátá devátá. A to by z pohádek z rozhlasového éteru pro dnešek stačilo. Dobrou noc, děti!

Top 10 - rádia:
  1. Edward Maya - Stereo Love
  2. Owl City - Fireflies
  3. Lady GaGa - Bad Romance
  4. Alexandra Burke feat. Flo Rida - Bad Boys
  5. Jay-Z feat. Alicia Keys - Empire State Of Mind
  6. David Guetta feat. Kid Cudi - Memories
  7. Rihanna - Rude Boy
  8. Iyaz - Replay
  9. OneRepublic - All The Right Moves
  10. Inna - 10 Minutes

Top 100 RÁDIO 14/2010 - novinky:
33. Adam Lambert - What Aya Want For Me
36. Caldera Junior - What You Get
38. Pitbull feat. Nayer - Pearly Gates
42. Inna feat. Bob Pylor - Deja Vu
47. Rico Bernasconi - Luv 2 Like It
89. Shakira - Gypsy

Radůza - Miluju vás
© facebook interpreta
PRODEJNOST - I v prodejnách se děly divotvorné věci. Ale tam nejspíše za plného vědomí nakupujících. Jedinou skutečnou podivností je návrat výběru "Písničky z Impulsovic krabičky" z dvaačtyřicátého místa na šesté. Zarážející může být také propad Kabátů. Ti spadli z páté pozice na dvacátou čtvrtou. "Po čertech velkýho koncertu" se už ovšem prodalo po dvaceti týdnech tolik, že podobný výkyv není nepochopitelný.

Rozlousknout celý problém ohledně aktuálních výsledků hitparád může název nového alba, které připravil James Cole. "Halucinace z 3. patra" startují na sedmnáctce. Další dva nové tituly se seřadily až na samém chvostu Top 50. Devětačtyřicátá je eponymní sólovka od Slashe a padesátku má "Nocturno", které vyplodily staří gotici z XIII. století hrající už v době, kdy příznivci emo stylu měli ještě radost ze života, neboť z větší části snad ještě ani nebyli na světě.

Top 10 - prodejnost:
  1. Radůza - Miluju vás
  2. Pavel Bobek - Víc nehledám
  3. Tři sestry - Lázničky
  4. Madonna - The Sticky & Sweet Tour +DVD
  5. Petr Kalandra - 1982-1990
  6. ↑ Různí - Písničky z Impulsovic krabičky
  7. ↑ Svěcený, Dvořák - Vivaldianno MMVIII
  8. Sade - Soldier Of Love
  9. Lady GaGa - Fame Monster
  10. Neruda - Neruda

Top 50 Prodejní - novinky:
17. James Cole - Halucinace z 3. patra
49. Slash - Slash
43. XIII. století - Nocturno

Videoklip týdne: "Sopka v akci" (r. Eyjafjallajokull)

Protože aktuální výsledky odpovídají nečekané erupci sopky, je na místě poučit se od mistra.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 15. týden najdete (při troše štěstí) na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY