Bílá mafie rozeskákala Prahu

21.04.2010 20:31 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Čtveřice bílých rapperů pod jménem La Coka Nostra loni zakončila Hip Hop Kemp, letos se se svou show podívala do Prahy v rámci další Boombox párty. Přeplněný Lucerna Music Bar si zaskákal na hity z jejich jediného alba a také na tracky z ostatních projektů členů kapely.

Live: La Coka Nostra

support: DJové Illegal, Tuco, Hlava
místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 20. dubna 2010
setlist: Get Outta My Way, This Is War, It's A Beautiful Thing, Peace Sells, Gangsta Rap, Say I Was Slaine, Bloody Sunday, Put your Head Out, Choose Your Side, I'm An American, Once Upon A Time, The C.I.A. Is Trying To Kill Me, 99 Bottles, Black Helicopters, On Point, Who's The Man, Anatomy Of A School Shootign, Just Another Victim, That's Coke, Fuck Tony Montana, Jump Around
Fotogalerie

La Coka Nostra, Lucerna Music Bar, Praha, 20.4.2010
© Petr Klapper / musicserver.cz
Boombox parties nám po Slaughterhouse přivezli do Prahy další hiphopovou supergrupu, La Coka Nostru. Také se jedná o čtveřici rapperů, ale v negativu: Everlast, Danny Boy, Ill Bill i Slaine jsou běloši. A první dva jmenovaní také pořádní veteráni scény. S DJem Lethalem (také Limp Bizkit) tvořili skupinu House Of Pain, která má na svědomí i hit "Jump Around". Shodou náhod House Of Pain v březnu vyjeli v USA na reunion turné, v dubnu pak do Evropy vyrazila Coka. Po loňském vystoupení na Hip Hop Kempu se tak i Praha dočkala jejich show.

A bylo vidět, že dobré reference z Kemp zakončující show zafungovaly, do Lucerna Music Baru se i přes vyšší cenu lístků (ve srovnání s ostatními Boombox akcemi) dostavilo velké množství lidí. Bylo jednoduše plno. Tomu odpovídala i úroveň dýchatelnosti v prostoru, ale s tím se musí počítat. Dekorace pódia se velmi povedla, pohyblivé kulisy založené na coveru alba "A Brand You Can Trust" se tak líbily, že LCN si je vyfotili na svůj blog. V Praze se totiž pohybovali už od neděle, z předchozí dánské zastávky turné cestovali do naší metropole v předstihu busem, letadlem by to asi přes černý islandský mráček nezvládli.

La Coka Nostra, Lucerna Music Bar, Praha, 20.4.2010
© Petr Klapper / musicserver.cz
DJ Lethal ale zůstal doma, v Praze pouštěl hudbu DJ Eclipse. Oproti Kempu pak navíc dorazil i Slaine. Podle line-upu akce měla bílá mafie začít v jedenáct hodin, zvučení se trochu protáhlo, o půl ale už na stage vyskočila celá čtveřice zahalená v bundách s kapucemi. První track Lucerna téměř neslyšela, do sálu hučely akorát basy. Naštěstí se zvukaři hned podařilo vše odladit a dalších pětapadesát minut koncertu jsme slyšeli rapy i podmazy v dobré kvalitě.

Publikum si Coku náramně užilo, do Lucerny dorazili opravdoví fanoušci, kteří to před pódiem pořádně rozpařili a skupině pomohli s lyrics. LCN sice mají pouze jediné plnohodnotné album, materiálu na koncert však mají habaděj, ať už to jsou tracky z mixtapů nebo z projektů jednotlivých členů. Očekávaně nejlepší odezvu měly singly "That's Coke", "This Is War" nebo "Fuck Tony Montana", který uvedli slovy "I love Prague, but I fucking hate Tony Montana". Z tvorby House Of Pain zahráli například "Who's The Man", z projektu Ill Billa Non Phixion pak "The C.I.A. Is Trying To Kill Me".

La Coka Nostra, Lucerna Music Bar, Praha, 20.4.2010
© Petr Klapper / musicserver.cz
Průpovídek mezi tracky příliš nebylo, určitě s LCN nebylo tolik srandy jako se Slaughterhouse. Na druhou stranu je nutné podotknout, že v ten den se kapela dozvěděla o smrti hiphopové legendy Gura a ještě čerstvé je úmrtí Howieho, strejdy Ill Billa a Necra. Šedozrzavý dědek Everlast zavzpomínal, jak zavíral s Gurem mnoho barů, a poslal mu do nebe R.I.P. Na adresu obecenstva také s nezvykle dobrou výslovností putovalo "děkuji". Nezapomněl pak dodat, že La Coka Nostra jsou "real hip-hop, no auto-tune, bullshit beats or wackass rhymes". A jak jinak to dokázat, než megapeckou "Jump Around". Lepší finiš koncertu neexistuje.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY