Pavel Bobek vydává album coververzí Johnnyho Cashe

22.03.2010 10:35 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Pavel Bobek - Víc nehledám
© facebook interpreta
Zpěvák Pavel Bobek vzdává velký hold svému idolu Johnnymu Cashovi a v těchto dnech vychází jeho nová nahrávka "Víc nehledám" (v originále "Walk The Line"). Jak sám autor prozradil, novinka je dost možná i jeho poslední deskou.

CD obsahuje čtrnáct coververzí slavných písní legendárního amerického písničkáře. Placka vznikala v nashvillském studiu Quad a nahrávání se zúčastnili přední američtí muzikanti, kteří kromě Johnnyho Cashe spolupracovali s interprety jako Sting, Norah Jones, Mark Knopfler, Bob Dylan nebo Alison Krauss. Produkce se ujal Luboš Malina z Druhé trávy a díky němu uslyší fanoušci na nahrávce i české bluegrassové a country muzikanty jako například Wabiho Daňka nebo Pavlínu Jíšovou.

Nové písně předvede Pavel Bobek naživo na chystané koncertní sňůře. Následující den po vydání 23. března vystoupí na pražském koncertě v Kulturním domě Vltavská a turné bude další dny pokračovat například v Berouně nebo Jičíně. Celý seznam koncertů najdete na zpěvákových oficiálních stránkách.

Pro úplnost uvádíme kompletní seznam skladeb včetně původních názvů: Víc nehledám (I Walk the Line), Dokud budu žít (As Long As I Live), Desperát (Highwayman), To já nejsem (It Ain’t Me, Babe), Kdo o mě bude stát (I Still Miss Someone), Dívka ze severu (Girl from the North Country), Velká řeka (Big River), Nenos kolty do města (Don’t Take Your Guns to Town), Co naděláš (Things Happen That Way), Pohádka o dívce snů (Ballad Of Teen Age Queen), Dlouhý šál (Long Blafl Veil), Tenhle splín (That Old Wheel), Štěstí mé jsi ty (Happiness is You), Nedělní ráno (Sunday Morning Comming Down).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY