Perspektivní mladá hiphopová krev

06.04.2010 05:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Dew Town Dogz jsou pro mnohé objev roku. Skupinka mladíků z Moravy díky rapování do taneční muziky zažívá raketový nárůst fanoušků a jak koncerty, tak poslední mixtapes dokazují, že tihle tři mají budoucnost. Jak dopadl ten nejnovější "Therapy", který je de facto plnohodnotným albem, si přečtěte v recenzi.
7/10

Dew Town Dogz - Therapy

Skladby: Therapy, Rozjezd, Clubin Fever, Morava nespí, Vypadnout pryč feat. Smack, House Party, Všechny girls feat. Santa, Bejbe, musím jít, Má Chanell, Nejlepší období feat. Smack, Kup nám drink feat. Smack & Fuckstroy, Therapy RMX, Morava nespí RMX, Dojezd, Já tady budu
Vydáno: 4.12.2009
Celkový čas: 63:36
Žánr: electro, UK garage, hip hop
Vydavatel: sami
S Dew Town Dogz jsme se na stránkách musicserveru poprvé setkali v říjnu. Tito kluci z Rosic sice mají jen okolo dvaceti, hip hopu se už ale věnují několik let. A právě na podzim se dostali trackem "Morava nespí RMX" z mixtapu "Therapy" do širšího povědomí posluchačů hip hopu v celé ČR. I když... hip hop je de facto obsažen v jejich tvorbě pouze v podobě rapu, tracky totiž mají výhradně taneční, elektronické, grime a garage produkce. "Therapy" je sice označovaný jako mixtape, jedná se však o plnohodnotné dlouhé album s rozdělenými písněmi a bez DJských hlášek.

Na patnácti skladbách se MCs Reotinec, Ethan a Retea nejvíce věnují ženám a pařbám. Proč taky ne? Jejich výpovědi o tom, že nejlepší je mít sex se svou holkou a pořádně popít s partou, jsou naprosto věrohodné. Rapování do tanečního rytmu nezní nijak nepřirozeně, vždyť i takové Flo Ridovo "Right Round" je na tom vlastně postavené. Trojice rapperů zní sebevědomě a i když kluky čekají ještě roky pilování, i na základě skvělého energického koncertu v pražském Klubu 007 Strahov je jasné, že tohle je nejvýraznější česká mladá rapperská krev.

Kromě vyloženě hitové "Morava nespí RMX", kterou má na svědomí Sukowach, se na "Therapy" nachází ještě několik tracků, které vyčnívají. Jedná se zejména o prázdninovou "Nejlepší období" a zamilovanou "Má Chanell", které produkoval Cony Forsen, a outrovou "Já tady budu" od Matrix & Futurebound. Ta je ideálním zakončením desky - nevím, jaká jiná nově prorazivší skupina by tuto hlášku měla říkat, než právě Dew Town Dogz.



Dew Town Dogz - Morava nespí (Sukowach RMX)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY