Tina a Rytmus dobyli Česko

10.03.2010 18:53 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Dobrá zpráva pro všechny, kterým "Príbeh" leze krkem. Po třinácti týdnech je zlatý, což je dobrý předpoklad pro následný pád. Jedině snad, že by ho začal hrát i Radiožurnál. To by byl doopravdy konec. V albech dál vede Sade, hitparádovým videoklipem týdne je kýč "Kings And Queens" v nezkrácené verzi.
Tina ft. Rytmus - Príbeh
© facebook interpreta
RÁDIA - Každý týden nový vítěz zajišťuje udržení pozornosti a alespoň trochu střídmého napětí. Také to ovšem znamená absenci nového jasného hitu, který by pár kol vydržel sedět na zlatě. V současné pětce nejhranějších skladeb je tak už pouze jediná bez titulu: "Meet Me Halfway". Black Eyed Peas s ní obšťastňují éter o devět týdnů déle než Tina s Rytmusem. Aktuálně dosáhli na stříbro. Budou to oni, kdo stane na vrcholu příští týden?

Z jedenáctky na čtyřku se vrátil Jay-Z a mezi vyvolenou desítku se opět podívala i Pink. Pouze singl "Memories" je v ní úplným nováčkem. Což už se nedá říct o jeho interpretovi. Žádný nový tahoun hrozící průnikem mezi nejhranější skladby přitom není na obzoru. Drobně si polepšil Edward Maya na sedmnáctce a dál rostou také 3OH!3 na třiadvacítce. Mládencům se navíc dostal do žebříčku další počin. Jako novinka to s umístěním sedmdesát pět rozjíždí píseň s názvem příznačně vyjadřujícím kecy našich politiků: "Blah Blah Blah". Katy Perry vystřídala Ke$ha.

A když už jsme u těch novinek, slavit můžou fanoušci Lucie Vondráčkové. Poté, co se jim nepovedlo zajistit pro svou star vítězství v cenách Óčka, podařilo se proplout písničce "Pro jinou" do rozhlasových vln. Sedmdesátá druhá příčka by jim mohla stačit. Za nejúspěšnějším čerstvým flákem stojí vedlejšák zpěváka Linkin Park - Dead By Sunrise. Jejich kousek se zove "Let Down" a patří mu šestapadesátka. Jen o dva schody níž pózují 30 Seconds To Mars jako "Kings And Queens".

Top 10 - rádia:
  1. Tina & Rytmus - Príbeh
  2. Black Eyed Peas - Meet Me Halfway
  3. Lady GaGa - Bad Romance
  4. Jay-Z - Empire State Of Mind
  5. Rihanna - Russian Roulette
  6. Iyaz - Replay
  7. Ke$ha - Tik Tok
  8. Pink - I Don't Believe You
  9. OneRepublic - All The Right Moves
  10. David Guetta feat. Kid Cudi - Memories

Sade - Soldier Of Love
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Oblíbeným vtipem o nejprodávanějších albech je důvod, proč se do žebříčku vůbec dostanou. Odpověď spočívá ve spektru fanoušků jednotlivých interpretů, kteří prý neumí zacházet s vypalovačkou. Pokud se podíváte na aktuální šesté místo, kde zaparkoval novinkový výběr Ladislava Štaidla "Mží ti do vlasů", nabízí se úplně jiná otázka: Kde se vzalo tolik fanoušků? Spekulativní vysvětlení by mohlo být ve slibu vyřčeném při zpěvákově rozchodu s Ivetou Bartošovou o tom, že si budou navzájem ve velkém kupovat své desky. Ale to je jenom fikce. Skutečnost bude nakonec ještě mnohem horší.

Ještě jedna novinka se umístila do desátého místa. "American VI: Ain't No Grave" je druhým posmrtným albem Johnnyho Cashe a obsahuje songy nahrávané v době vyrovnání se s úmrtím jeho ženy. A když už jsme si tak krásně rozjeli hřbitovní atmosféru, nelze nezmínit postup kolekce Petra Kalandry z jedenácté příčky na druhou. O patnáct pozic postoupil Jan Werich s "Tmavomodrým světem", který je aktuálně dvacátý, a černý odstavec uzavřeme zmínkou o "50 nejslavnějších evergreenech" v podání Milana Chladila na třiatřicítce.

Pokud vám doposud ani jedno ze jmen prodejní hitparády nic neříká, mohla by to spravit poslední novinka startující s pořadovým číslem čtyřicet tři. "Waking Up" je druhým studiovým počinem OneRepublic.

Top 10 - prodejnost:
  1. Sade - Soldier Of Love
  2. Petr Kalandra - 1982-1990
  3. Kryštof - Jeviště
  4. Peter Gabriel - Scratch My Back
  5. Mňága a Žďorp - Takže dobrý
  6. new Ladislav Štaidl - Mží ti do vlasů
  7. Inna - Hot
  8. Lady GaGa - THE Fame Monster
  9. new Johnny Cash - American VI: Ain't No Grave
  10. Kabát - Po čertech velkej koncert+DVD

Hitparádový videoklip týdne: 30 Seconds To Mars - "Kings And Queens" (r. Jared Leto aka Bartholomew Cubbins)

"Kings And Queens" je výborná ukázka kýče ve videoklipu. Od západu či východu slunce, přes zpomalené záběry, až po běžícího koně opuštěnou ulicí. Nejzajímavějším faktem na něm zůstává, že si to tak zrežíroval sám zpěvák. Snad ho nenapadne pustit se i do celovečeráku. Song vstupuje jako novinka do rádiové hitparády na padesátém osmém místě.


Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 9. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY