Videotermix: David Kraus

13.02.2010 05:00 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Zpěvák David Kraus, jemuž mnoho lidí nemůže přijít na jméno, se vyjádřil ke třem předloženým videoklipům. Slova chvály poslal směrem k singlu "VCR" od The xx a českých Sunset BLVD, naopak kritika se snesla na progresivní videoklip elektronického projektu Cinnamon Chasers.
David Kraus vydal před osmi lety debutové album, na které letos naváže další řadovou deskou. Proslavil se zejména písní, kde oslavoval Zuzanu Norisovou. Je však i příležitostným hercem, skladatelem či kreativcem. V neposlední řadě se objevuje každý páteční večer - coby zpěvák doprovodné kapely - v talkshow svého otce Jana Krause "Uvolněte se, prosím". David Kraus navíc právě dnes slaví kulaté třicáté narozeniny. Blahopřejeme!

KLIP NOVINKA

The xx - VCR (2010)

The xx, Dope Aviators, Klub 007 Strahov, Praha, 4.11.2009
Režisér Marcus Söderlund si vzal pod palec třetí singl objevu loňského roku - kapely The xx. A minimálně podle ohlasů se mu to povedlo skvěle. Minimalistické ztvárnění s intimní atmosférou, kterou ještě jako poklička na hrnci přidušuje černobílé pojetí, má sílu. Sice v tom není žádný příběh, ale na druhou stranu už tak atmosferickou píseň se podařilo ještě o level posunout. Vznikl tak videoklip vyzařující absolutní čistotu. I bez Pervolu.

Jak to vidí David Kraus...

Tak tohle je nádhera!!! Krásně natočené k té písničce. Má to atmosféru a je to něčím syrové a pravdivé. Takovéhle klipy mám já moc rád, tohle mě baví.


KLIP STAŘENKA

Cinnamon Chasers - Luv Deluxe (2009)

Cinnamon Chasers
Na musicserveru se sice nevěnujeme příliš elektronické scéně, ale někdy není na škodu udělat výjimku. Videoklip "Luv Deluxe" od londýnského indie projektu Cinnamon Chasers za to totiž stojí. Sice není příliš jasné, kdo přesně se za ním skrývá, ale to je úplně jedno. Režisér Saman Keshavarz každopádně odvedl solidní práci a spojil příběh točený první osobou s nádherně barevnými záběry. Místy až nerealisticky krásnými.

Jak to vidí David Kraus...

Tahle road movie mě moc nebaví. Ani hudba, ani klip. Měl jsem problém to vůbec dokoukat do konce.


KLIP CZ/SK

Sunset BLVD - All What You Want (2009)

Sunset Blvd.
Sunset BLVD je kapela, co míchá pop s funkem a celkově by se hodila třeba jako předkapela Monkey Business. Ne nadarmo slavila zatím největší úspěch na pražském rádiu Expres. Na svém kontě má dva roky starou eponymní nahrávku, ze které pochází i klipový singl "All What You Want". Snímek nikterak progresivní, avšak dokazující, že i animací se dá leccos zachránit. A nemusí to vypadat úplně trapně.

Jak to vidí David Kraus...

Krásný retro. Hezká písnička. Bylo by to ale podle mě lepší jako projekce na koncertě než klip. Je to takové neosobní. Rád vidím, kdo tu písničku zpívá.


David Kraus doporučuje?

Faith No More - Ashes To Ashes (1997)
Po několik týdnů se nám nepovedlo z Davida Krause vymámit klip, který by mohl doporučit, tak si užijte alespoň píseň, která patří údajně mezi jeho nejoblíbenější.

ANKETA
Který z těchto klipů se líbí nejvíc vám?





Podívat se na výsledky



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY