Iggy Pop a The Stooges vydají reedici své kultovní nahrávky

11.02.2010 12:02 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

The Stooges - Raw Power
© facebook interpreta
Jak Iggy Pop v minulém roce předeslal, společně se svými kolegy z The Stooges chce připomenout velkolepou nahrávku "Raw Power". Dne 26. dubna se tak na pulty obchodů dostane její luxusní edice o třech discích.

Prvním CD bude zremasterovaná nahrávka včetně původního mixu Davida Bowieho. Druhý přinese záznam vystoupení kapely z roku 1973 v Atlantě a také dvě bonusové písně - "Doojiman", na které spolupracoval Iggy Pop s Jamesem Williamsonem, a záznam ze zkoušky skladby "Head On".

Třetí disk bude obsahovat dalších osm skladeb. Vedle čtveřice "I’m Hungry", "I Got A Right", "I'm Sick Of You" a "Hey, Peter" se fanoušci mohou těšit na alternativní mixy songů "Shake Appeal", "Death Trip", "Gimme Danger" a "Your Pretty Face Is Going To Hell". V setu nebude chybět hodinový dokument o přípravě desky a kniha s fotografiemi.

Album "Raw Power" vyšlo původně v roce 1973. Jedná se také o první nahrávku, na které se podílel kytarista James Williamson, přičemž Ron Asheton se chopil baskytary. Nejenže je tato placka zásadním počinem v diskografii The Stooges a Iggyho Popa, ale stala se i základním pilířem protopunku. Dodejme, že letos v březnu bude formace uvedena do Rokenrolové síně slávy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY