Chystaná deska Paula Wellera bude o politice

30.01.2010 09:15 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Paul Weller
© www.wikipedia.org
Zpěvák a kytarista Paul Weller se před časem pustil do práce na své desáté studiové nahrávce. Albu dal do kolébky název "Wake Up The Nation" a termín vydání stanovil na 12. dubna. Jak uvedl na svých stránkách, upozorňuje na stav královské rodiny a také na politiku.

Autor na svém webu také popsal jednotlivé skladby. Politice je věnovaný právě titulní kousek a tematicky na ni navazuje i další song "Find The Torch Burn The Plans". Na rozdíl od ní je však více určen národu a podle kytaristy je potřeba, aby si lidé uvědomili své dědictví a kulturu. Přizval si navíc posilu a za mikrofon postavil svou dceru.

Na další z písní "7 + 3 Is The Striker's Name", která je adresována královské rodině, se podílel i zpěvák a kytarista londýnské formace My Bloody Valentine Kevin Shields. Dodejme, že oproti politickým tématům zabrousil zpěvák i do osobních zážitků a v písni "Trees" vzpomíná na smrt svého otce.

Nahrávka "Wake Up The Nation" přinese celkem čtrnáct písní. Kromě zmiňovaného Kevina Shieldse se v nich objeví řada dalších hostů včetně Bruce Foxtona, se kterým se Paul Weller zná již z kapely The Jam.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY