Pianista Maxence Cyrin přiveze svou elektroniku do Prahy

27.01.2010 09:34 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Maxence Cyrin
© facebook interpreta
Unikátní zážitek čeká 18. února na návštěvníky pražského Paláce Akropolis. Ten den sem totiž přijede francouzský klavírista Maxence Cyrin a českému publiku tak vůbec poprvé předvede známé taneční a popové hity ve své úpravě. Jako malý předkrm je připraveno taneční představení Bohemia Balet.

Tento francouzský umělec k nám zavítá v rámci koncertního seriálu EuroConnections. Vše začalo, když Maxence Cyrin hrával jako malý na klavír klasické kousky vážné hudby. Později ho však zlákala taneční hudba a začal si pohrávat s myší a hudebním softwarem. Elektroniky se ale brzy přejedl a společně se svým kolegou z rádia Laurentem Garnierem přišli na originální nápad. Tak se zrodily první songy převedené z elektroniky do notového zápisu a v klavírním podání. Netrvalo dlouho a u labelu FCom vyšlo debutové album. Na poslední nahrávce "Novö Piano" se jako producent podílel Marc Collin, známý z formace Nouvelle Vague. V desítce vybraných písní své místo našla třeba Nirvana, The Pixies nebo Beyoncé.

Show začíná v půl osmé večer. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v pokladně Paláce Akropolis za 290 Kč. Za stejnou cenu (navýšenou o poplatky) budou lístky k sehnání i v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal. Na místě bude vstup stát 340 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY