Vábnička s logem Královny

27.01.2010 05:00 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Remasterované hity legendárních Queen měly za úkol rozhýbat prodeje hudebních nosičů během posledních Vánoc. Vždyť může být lepšího dárku, než mrtvého kompaktu, na němž pěje své největší hity takřka dvacet let mrtvý zpěvák? "Absolute Greatest" je tak spíše než pro fanoušky produktem pro náhodné kolemjdoucí.
5/10

Queen - Absolute Greatest

Skladby: We Will Rock You (2009 Digital Remaster), We Are The Champions (2009 Digital Remaster), Radio Ga Ga (2009 Digital Remaster), Another One Bites The Dust (2009 Digital Remaster), I Want It All (2009 Digital Remaster), Crazy Little Thing Called Love (2009 Digital Remaster), A Kind Of Magic (2009 Digital Remaster), Under Pressure (2009 Digital Remaster), One Vision (2009 Digital Remaster), You're My Best Friend (2009 Digital Remaster), Don't Stop Me Now (2009 Digital Remaster), Killer Queen (2009 Digital Remaster), These Are The Days Of Our Lives (2009 Digital Remaster), Who Wants To Live Forever (2009 Digital Remaster), Seven Seas Of Rhye (2009 Digital Remaster), Heaven For Everyone (2009 Digital Remaster), Somebody To Love (2009 Digital Remaster), I Want To Break Free (2009 Digital Remaster), The Show Must Go On (2009 Digital Remaster), Bohemian Rhapsody (2009 Digital Remaster)
Vydáno: 16.11.2009
Celkový čas: 79:39
Vydavatel: Parlophone
Výběry největších hitů britské legendy Queen se tradičně těší veliké oblibě po celém světě, vždyť vůbec prvního výběrového alba z řady "Greatest Hits" se jen na Ostrovech prodalo více než sedm miliónů kopií (celosvětové prodeje se pohybují v řádech desítek miliónů). Není proto divu, že načasování aktuální výběrovky "Absolute Greatest" bylo marketingově zvládnuté na výbornou. Propagační materiály k albu totiž obletěly planetu ruku v ruce s adventním nákupním šílenstvím.

Pod řadou stromečků tak na Štědrý večer mrkal Freddie a při obžerství asistoval slogan "I Want To Break Free". Samozřejmě nemohou chybět ani hymny "We Will Rock You" nebo "We Are The Champions". Výběr největších hitů Queenů je bohatý a všechny písně od "A Kind Of Magic", přes "Radio Ga Ga" po "Under Pressure" na výběrovce naleznete. Kompilace "Absolute Greatest" je tedy štědrá a nabízí celkem dvacítku známých písní. Jedinou vadou na kráse je ale fakt, že bestofky Queenů jsme si oposlouchali už v osmdesátých a devadesátých letech a vzhledem k mrtvolnému tichu u Ženevského jezera nenabízí "Absolute Greatest" nic nového.

Speciální edice 'Absolute Greatest'

Od předchozích kompilací ("Greatest Hits", "Greatest Hits II" a "III", resp. "Rocks"), se "Absolute Greatest" liší tím, že průřez tvorbou Queen z let 1974-1991 je ve standardní edici na jediném disku. Existují ale i další čtyři možnosti ke koupi novinkového výběru a tentokráte EMI necílí na náhodné kolemjdoucí, ale na opravdové fajnšmekry. Bestofka totiž vychází i v limitované edici s bonusovým diskem, na kterém je audio-komentář bubeníka Rogera Taylora a kytaristy Briana Maye k jednotlivým písničkám (mimochodem věděli jste, že legendární "Under Pressure" se původně jmenovalo "People On Streets"?) Z oficiálního webu kapely si pak v listopadu bylo také možné objednat super-luxusní balení, kterého byl ale bohužel vyroben jen omezený počet kusů (asi 500). Třetí cestou ke koupi speciální edice "Absolute Greatest" je vinyl. Ke třem černým deskám je přiložen rozsáhlý doprovodný booklet a přístupové heslo k digitální podobě remasterovaných písní. Poslední možností je zakoupení knižní verze "Absolute Greatest", která kromě hesla k online streamu obsahuje i doposud nezveřejněné fotky a ručně psané texty.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY