Na pomoc Haiti se chystá velká hudební benefice

21.01.2010 14:49 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

U2 + Jay-Z
© MTV.com
Tragédie v Haiti zasáhla celý svět, avšak je jen hrstka těch, kteří mohou pomoci ve velkém. Proto se přední hudebníci z celého světa spojili a již zítra (pátek 22. ledna) se zúčastní benefiční akce s názvem "Hope For Haiti".

Organizátorem celé benefice je herec George Clooney, který oslovil přední hvězdy showbusinessu, aby svým bezplatným vystoupením napomohly obětem zemětřesení v Haiti. Akce bude probíhat paralelně v Los Angeles, New Yorku a Londýně. V britské metropoli by měli vystoupit například Coldplay, Rihanna, Bono a The Edge z U2 a Jay-Z, v Los Angeles pak Kid Rock, Sheryl Crow nebo Keith Urban. New York se může těšit za největší zástup umělců, vystoupí zde například Wyclef Jean, Sting, Mary J. Blige, Shakira či Bruce Springsteen.

Umělci na těchto akcích v několika případech zahrají i zbrusu nové písně, které složili speciálně na pomoc Haiti a budou na dobročinné účely věnovat i zisk z jejich prodeje. Jedním z nich jsou i U2, kteří složili a natočili novou píseň jen krátce poté, co je kontaktoval americký producent Swizz Beatz, jenž se za podpory Jay-Zho intenzivně zapojil do příprav celé benefice. Dalším aktivním článkem je již zmíněná Rihanna, která počátkem tohoto týdne vydala benefiční singl s názvem "Redemption Song".

Benefice "Hope For Haiti" bude po Evropě přenášena hudebním kanálem MTV a začne v noci z pátku na sobotu v jednu hodinu ráno středoevropského času. V Americe jí budou bez komerčních přestávek přenášet například televizní kanály NBC, ABC a CBS.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY