Kabáti téměř sesazeni

20.01.2010 20:35 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Ještě ve výsledcích zveřejněných kolem středeční třetí hodiny odpolední to vypadalo, že Kabát neudrží první místo. Nahradit ho měla operní diva Anda-Louise Bogza s albem "Portrait". Opravené výsledky z půl sedmé už žádné překvapení nepřipustily. I když vlastně ano, sopranistka v nich nefiguruje vůbec.
David Guetta Feat. Akon - Sexy Bitch
© facebook interpreta
RÁDIA - Při pohledu na pohyb v první desítce stojí za zmínku pouze dvě skladby. Slovenský "Príbeh" doputoval na osmé místo a je to pro něj prozatím nejlepší umístění. Mimochodem autorem songu je Tomi Popovič, jehož vlastní pecka "You Can Tell Me" se stala nejstahovanějším vyzváněním v Japonsku. Druhou písničku připisující si nejvyšší pozici obdarovali svým hlasem Jay-Z a Alicia Keys. Po devíti týdnech je "Empire State Of Mind" třetí.

Dříve, než stačila proniknout do TOP 10, mírně klesá Leony Lewis, která je čerstvě nominovaná na zpěvačku roku v Brit Awards. Za rozhlasový éter je s "Happy" třináctá. Stesk po nedělních večerech se SuperStar vehnal hit "Príbeh nekončí" na čtrnácté místo. Stalo se tak po sedmi kolech. A smutno je evidentně také po nových softrockových vypalovačkách. Díky tomu se vrátili Mando Diao s "Dance With Somebody", a to rovnou z osmdesátky na dvacet osmičku. Proč jsou dramaturgové líní hrát i další singl ("Gloria") z vybroušeného alba "Give Me Fire"? Čert ví.

Novinky jsou k nalezení až ve druhé padesátce. Nejlépe je na tom titulní singl z odfláknuté předělávky muzikálu "Fame" v podání Naturi Naughton. Patří mu šestašedesátá pozice. Jen o dvě čísla níž začíná bojovat domácí zástupkyně Jitka Charvátová. První singl z její debutové desky dostal jméno "Real Life". Přímo za sebou má pak nový objev Keidrana Jonese aka Iyaze (stará dobrá Liazka) a jeho ultra smash hit dobývající přespolní žebříčky "Replay". Poslední novinkou je singl z roku 2002 "Goodbye", který mají na své čerstvě uplácané výběrovce pro náš trh Die Happy.

Top 10 - rádia:
  1. David Guetta - Sexy Bitch
  2. Pussycat Dolls - Hush Hush
  3. Jay-Z - Empire State Of Mind
  4. Pitbull - Hotel Room Service
  5. Rihanna - Russian Roulette
  6. Inna - Hot
  7. Beyoncé - Sweet Dreams
  8. Tina & Rytmus - Príbeh
  9. Lady GaGa - Bad Romance
  10. Pink - I Don't Believe You

Kabát - Po čertech velkej koncert
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Ve sportu se to stává poměrně často. Nenápadný outsider porazí jasného favorita. V prodejním žebříčku s Kabátem dlouhodobě v čele by to však byla věc nevídaná. Navíc zvláštní o skutečnost, že onen nenápadný outsider hraje v tomto případě úplně jinou ligu. Vše se ale vysvětlilo aktualizací výsledků. Anda-Louise Bogza na prvním místě byl prostě omyl. Jak to vypadá, volební preference nejsou jedinou položkou, se kterou se občas hrají podivné hry.

Zbytek pořadí, před i po úpravě, už odpovídá standardu. Do první desítky hlásí návrat Lucie, Divokej Bill i Karel Gott. Těsně pod ní zůstal viset Tomáš Klus s "Hlavním uzávěrem splínu". Jeho deska se prodává už třináct týdnů a nejlépe byla druhá. Propadl se "Kudykam", a to až na šestnáctou příčku, něco málo ztratila i Susan Boyle. Tomáš Hanák minule nebodoval, ale aktuálně mu patří hned patnácté místo. To je panečku výtah! Ze Sklepa pomalu až do mezonetu.

Novinek máme šest. I když Nohavicovo "Divné století" se za ni dá označit jen s výpadkem paměti. Každopádně je toto album čtyřiadvacáté. Třicet dvojku obsadil soundtrack k "Avataru", pětatřicítku "This Is War" od 30 Seconds To Mars. O flek níž je Argema, která své novince dala provokativní název "Scházím ti já". Poslední dva čerstvé nosiče se choulí u dna tabulky. "Winter's Night Live From Durham Cathedral DVD" (46.) pořídil Sting a "Before I Self Destruct" (48.) 50 Cent. Jsou to kamarádi. Jeden bez druhého nedají ani ránu.

Top 10 - prodejnost:
  1. Kabát - Po čertech velkej koncert+DVD
  2. Divadlo J. Cimrmana - České nebe
  3. Lady GaGa - Fame Monster
  4. Aneta Langerová - Jsem
  5. Norah Jones - Fall
  6. Lucie - Best Of + DVD
  7. Rytmus - Kral
  8. Divokej Bill - Mlsná
  9. Karel Gott - 70 hitů - Když jsem já byl tenkrát kluk
  10. Lucie Bílá - Bang! Bang!

Hitparádový videoklip týdne:
Emiliana Torrini - Jungle Drum (r.: Price James; RSA Films)
Price James se roku 2008 v devátém ročníku cen First Boards Awards umístil mezi deseti nejtalentovanějšími režiséry. Prvním byl Patrick Daughters, a to ještě nebyl na světě "Wrong" pro Depeche Mode. Price James je například autorem klipu "Heavy Cross" pro The Gossip nebo "It's The Beat" pro Simian Mobile Disco. Emiliana Torrini se s "Jungle Drum" před pár týdny podívala až do české čtyřicítky, aby po dvou týdnech z hitparády úplně zmizela. Nyní se opět vrací na 76. pozici.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 2. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY