Jak to chtěl muzikálový Bůh?

29.03.2001 05:00 - Luboš Rosí | foto: facebook interpreta

Petr Dopita a Magda malá natočili společné album s názvem "Tak to chtěl Bůh".
6/10

Petr Dopita, Magda Malá - Tak to chtěl Bůh

Celkový čas: 49:45
Hudební rozmanitost a víc než precizní zpěv jsou charakteristickými prvky debutového alba "Tak to chtěl Bůh" muzikálových interpretů Magdy Malé a Petra Dopity.

Dopita; Malá
© facebook interpreta
Desce vévodí česky otextovaná předělávka duetu Andrea Bocelliho a zpěvačky Georgie "Vivo per lei", dále na ní posluchač najde například skladby inspirované renesanční hudbou, pohádkovými motivy nebo klasickým popovým pojetím ploužáků z osmdesátých let. České texty od devíti špičkových tuzemských autorů jsou podařené (Např.: "Spím ve tmě tvé a tvé sny sním" - Pavel Cmíral), až na několik málo rýmů, jako například "Lásko, víš, pojď, všechno ti dám" nebo "Zpěv ptáků tě zachrání, pláčeš do dlaní", které připomínají spíše kýčovitá textařská klišé.

Nejpodařenější jsou ty hudební kousky, v nichž vyniká souznění vzletného a zároveň něžného hlasu Magdy Malé s mužným, pevným hlasem Petra Dopity. Oběma umělcům velmi sluší duety s doprovodem dominantního klavíru, naopak ne zcela vkusné jsou skladby, v jejichž podkladu je rozpoznatelné přehnaně nasládlé aranžmá a stagnující elektronické bicí, které zrovna moc oživení do písní nevnášejí a evokují vzpomínky na odkvetlou předlohu nenáročných popových šlágrů. Takových nepřesvědčivých záležitostí je však na albu minimum a proti těm skutečně povedeným jsou naštěstí v menšině.

Zajímavostí projektu je předělávka starého hitu "Motýl", napsaného dvojicí Suchý & Šlitr. Skladba je podána rozverně, na umělém, elektronickém pozadí, plném různých samplerů a více či méně vhodných doplňků. Jedním z těch pozoruhodnějších je hra na pilu Petrem Dopitou, kterou hudebník supluje trubku z originálu nahrávky.

Pro romantický večer při svíčkách bych vám tuto desku doporučil zcela určitě. Ne však pro chvíle, kdy člověk potřebuje načerpat prostřednictvím hudby energii - tuto funci totiž líbivé cajdáčky na sebe nevezmou.

Album: Magda Malá a Petr Dopita - Tak to chtěl Bůh
Hodnocení: 6/10
Celkový čas: 49:45
Skladby:Tak to chtěl Bůh (Vivo per lei), Pár krásných dnů, Stříbrný půlměsíc, Kam tamtamy zvou, Touhy nalhávané, Motýl, Karmínová růže, Svítá, Říkal jsi mi lásko, Kouzlo, Chvíle zázraků, Arie znovuzrození, Motýl (radioverze)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY