Po čertech veselé Vánoce pro Kabáty a Guettu

23.12.2009 23:06 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Poslední letošní vydání hitparád nepřináší žádná velká překvapení. Pouze Rihanna opustila první desítku, Aneta Langerová předběhla Lucii Bílou a Alicia Keys zabodovala s novým albem. Na prvních místech pak přečkají svátky David Guetta i Kabát.
David Guetta Feat. Akon - Sexy Bitch
© facebook interpreta
RÁDIA - Nejvyšší podlaží hitparády vykazuje známky stagnace. Hned s polovinou interpretů to v něm za sedm dní ani nehnulo. Změna tak probíhá pouze v rámci střídání singlů. "Bad Romance" už má pětku, zatímco "Paparazzi" desítku a "Meet Me Halfway" přeskočilo devítku "I Gotta Feeling". Snažila se rozpálená Inna, která bere bronz. Rihanna naopak tři místa ztratila a ocitla se na jedenáctce.

Patnáctka náleží finalistům SuperStar, jejichž "Příběh nekončí" získal k dobru sedmnáct pořadí. Nejspíše to ovšem bude poslední zlepšení, kterého dosáhnou. Do druhé desítky už také z novějších kousků pronikli Tina s Rytmusem a Ke$ha. O devatenáct míst si na třiadvacítce polepšil David Guetta s "One Love". Ještě více zabral na dvacet čtyřce Timbaland. Jeho společný track se Soshy "Morning After Dark" překonal oproti minulému pořadí pětadvacet soupeřů. Jen o jednoho méně pak složila k zemi Shakira. Písnička "Did It Again" je po pěti kolech dvacátá sedmá.

Další, kdo dosáhl rekordního umístění jsou OneRepublic. Song "All The Right Moves" skončil na dvacet devítce. Pád o patnáct šprušlí si pak prožila Alexandra Burke, které patří s "Bad Boys" aktuálně až číslo třicet osm. V tomto způsobu pohybu není žádná troškařka Marta Jandová. Po rockersku se společně s chlapci z Die Happy sklouzla dolů o čtyřicet míst. "Big Boy" je tak k nalezení až na šedesát osmičce. Jediná novinka má za sebou duo hereckých interpretů Noga & Skrúcaný. Dostala název "Revolver" a startuje ze sedmdesát devítky.

Top 10 - rádia:
  1. David Guetta - Sexy Bitch
  2. Pussycat Dolls - Hush Hush
  3. Inna - Hot
  4. Pitbull - Hotel Room Service
  5. Lady GaGa - Bad Romance
  6. Beyoncé - Sweet Dreams
  7. Mandrage - Hledá se žena
  8. Black Eyed Peas - Meet Me Halfway
  9. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  10. Lady GaGa - Paparazzi

Kabát - Po čertech velkej koncert
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Kabáti s Járou Cimrmanem vytvořili velmi zajímavou dvojici, která nás dovede až za práh Nového roku. Ten právě dodělávající byl mj. ve znamení "Kudykama". Ambiciózního projektu pohlcujícího sebe sama. Každopádně mu od minula přibylo kupujících a tím pádem se posunul na bronz. Také Aneta Langerová byla určena jako ideální vánoční dárek, čímž si o jeden flek polepšila. Poprvé tak poráží album "Bang Bang" Lucie Bílé, které skončilo páté. Dobře se prodávala rovněž Enya. Na šesté místo dosáhla z předchozí devítky.

Do druhé desítky se vrátil Tomáš Klus s "Hlavním uzávěrem splínu" a vůbec poprvé do ní zavítal Tomáš Hanák. Jeho eponymní album je osmnácté. Seal zůstal na dvaadvacítce, Lady GaGa ve verzi "Fame Monster" vtrhla na čtyřiadvacítku a číslo třicet zůstalo na "Funhouse" od Pink. Ta má ještě jednoho svého koně v pořadí. Na padesátce je záznam koncertu z Austrálie. Neuvěřitelná podívaná, při které se leckterému z přítomných chvílemi zatajoval dech. Zpátky do hitparády. Třicet devítka v ní patří první z novinek "Element of Freedom" Alicie Keys. Druhá se nachází hned o číslo níže. Má všeříkající název "Nejlepší vánoční album všech dob" a je zároveň poslední letošní novinkou vůbec.

Top 10 - prodejnost:
  1. Kabát - Po čertech velkej koncert +DVD
  2. Divadlo J. Cimrmana - České nebe
  3. Hapka/Horáček - Kudykam
  4. Aneta Langerová - Jsem
  5. Lucie Bílá - Bang! Bang!
  6. Enya - Very Best Of Enya
  7. Andrea Bocelli - My Christmas
  8. Lucie - Best Of +DVD
  9. Divokej Bill - Mlsná
  10. Robbie Williams - Reality Killed the Video Star

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 51/52. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY