Sade a její pohádka o lásce

20.03.2001 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

U příležitosti vydání alba "Lovers Rock" se na trhu objevilo DVD s videoklipy zpěvačky Sade.
8/10

Sade - Life Promise Pride Love

Skladby: Your Love Is King, Smooth Operator, Hang On To Your Love, Never As Good The First Time, Sweetest Taboo, Is It A Crime, Paradise, Nothing Can Come Between Us, Turn My Back, Love Is Stronger Than Pride, No Ordinary Love, Cherish The Day, Kiss Of Life, Feel No Pain, bonus: By Your Side

Kupte si Life Promise Pride Love od Sade za 770,- Kč na DVD nebo 425,- Kč na videokazetě!

Celkový čas: 66 minut
Debutové album Sade vyšlo v roce 1984 a od této doby se stala nedílnou součástí hudebního průmyslu. Postupně si vybudovala posluchačskou základnu a když minulý rok po osmileté pouze vydala nové album "Lovers Rock", bez problémů se vrátila na výsluní popularity. DVD "Life Promise Pride Love" rekapituluje hvězdnou pouť Sade a v pohodlí domova můžete shlédnout její videoklipy. Název je sestaven z jednotlivých dílků názvů všech alb Sade, tedy "Diamond Life" (1984), "Promise" (1985), "Stronger Than Pride" (1988) a "Love DeLuxe" (1992).

Pojďme se tedy kouknout pod pokličku tohoto DVD. Jako většina klipů z osmdesátých let, i videoklipy Sade trpí určitou monotónností. Odehrávají v barech, nočních klubech a třeba i v herně ("Hang On To Your Love"). Album "Diamond Life" je zde zastoupeno klipy "Your Love Is King", "Smooth Operator", během kterého se natáčí fiktivní film a probíhá honička za zvuků instrumentální skladby "Red Eye" a posledním klipem z tohoto alba je již zmíněné video ke skladbě "Hang On To Your Love". Druhé album "Promise" je také zastoupeno třemi klipy. "Sweetest Taboo" a "Is It A Crime" se odehrávají ve stejné zkušebně a navazují na sebe. Album z roku 1988 "Stronger Than Pride" je zastoupeno čtyřmi klipy, tak jako album "Love DeLuxe". Z tohoto období jsou povedené klipy "Paradise", který se odehrává na malé slavnosti a Sade v něm tančí s malým děvčátkem, které ji doprovází a "Love Is Stonger Than Pride", který je natočen na pláži. První album z devadesátých let "Love DeLuxe" je zde zastoupeno klipy "No Ordinary Love", ve kterém si Sade zahrála mořskou pannu a nevěstu, "Cherish The Day", který byl natočen na střeše jednoho New Yorského domu, "Kiss Of Life", odehrávající se v nočním erotickém klubu a "Fell No Pain", který zachycuje poušť a Sade se na něm vlní po boku vokalisty Leroye Osbourna. Bonusem na tomto DVDčku je video ke skladbě "By Your Side", tento nádherně zpracovaný videoklip odehrávající se v překrásně barevném lese dělá reklamu albu "Lovers Rock".

Kromě videoklipů na disku naleznete stručnou biografii a diskografii Sade. Jak je už u DVD firmy Sony zvykem, můžete zvolit mezi systémy Dolby Stereo nebo Dolby Digital 5.1 Surround System. Nechybí, jak je již samozřejmostí, přímý přístup k jednotlivým skladbám. Podobně jako u DVD Sade - "Live" můžete sledovat texty skladeb v angličtině, francouzštině a španělštině.

DVD s videoklipy Sade "Life Promise Pride Love" je příjemným pokoukáníčkem, které po večeru příjemně uvolní a navodí romantickou náladu, vždyť Sade ve svých skladbách vypráví pohádky o lásce. Opět je škodou, že videa z osmdesátých let trpí svojí jednotvárností, ale závěrečných pět videoklipů tohoto DVD vás úplně omámí, protože jsou prostě nádherné.

DVD k recenzi poskytla firma Sony Music / Bonton.

DVD: Sade - Life Promise Pride Love
Celkový čas: 66 minut
Hodnocení: 8/10
Skladby: Your Love Is King, Smooth Operator, Hang On To Your Love, Never As Good The First Time, Sweetest Taboo, Is It A Crime, Paradise, Nothing Can Come Between Us, Turn My Back, Love Is Stronger Than Pride, No Ordinary Love,


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY