Nová kniha dokumentuje to nejlepší z komiksů Kiss

07.11.2009 15:58 - | foto: facebook interpreta

Kiss - Kompendium
© facebook interpreta
U při příležitosti vydání nového alba "Sonic Boom", probíhajícího amerického turné a dalších s tím spojených mediálních aktivit Kiss vychází zatím to nejlepší z dosud publikovaného kissáckého komiksu - knížka nazvaná "Kompendium" ("Rukověť).

Vše začalo v roce 1977, kdy už tehdy slavní Kiss přijeli za přítomnosti médií do tiskárny legendárního vydavatelství Marvel. Zdravotní sestra jim slavnostně odebrala krev a poté ji všichni čtyři pomalovaní členové formace nalili do nádrže, ve které se přitom míchala červená barva, která byla pak použita při výrobě prvního kresleného magazínu. V něm byli kissáci zobrazeni v podobě superhrdinů disponujících nadpřirozenými schopnostmi. Komiksů s Kiss vyšlo od té doby moc, ty první od Marvelu se ale dají dnes sehnat stěží, a navíc jen za vysoké sběratelské ceny.

Kniha "Kompedndium" má být výběrem těch nejpovedenějších kreslených příběhu kapely, která se možná více než svými písničkami proslavila geniálním nápadem s maskami, bombastickými efekty na koncertech a do detailů promyšleným merchandisingem. Mimo to jsou ale Kiss dodnes jednou z nejúspěšnějších rockových skupin na světě a prodeje jejich nahrávek konkurují v Americe i samotným The Beatles.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY