Bůh požehnej X Factoru, s díky, Cheryl

10.11.2009 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Už to tak vypadá, že pro prodej stovek tisíc singlů nemusí být v Británii interpret nutně výhercem X Factoru, stačí být jedním z porotců. Členka Girls Aloud Cheryl Cole svůj megaúspěch se skladbou "Fight For This Love" podpořila i sólovou deskou "3 Words". A té se dá více vytknout než na ní pochválit.
6/10

Cheryl Cole - 3 Words

Skladby: 3 Words, Parachute, Heaven, Fight For This Love, Rain On Me, Make Me Cry, Happy Hour, Stand Up, Don't Talk About This Love, Boy Like You, Heartbreaker
Vydáno: 26.10.2009 (UK)
Celkový čas: 41:55
Žánr: pop, r'n'b
Vydavatel: Fascination
Některá alba obsahují skladby, které jsou všechny mírně nadprůměrné, ale ani jedna není skvělá. Na jiných zase najdete tři, čtyři úžasné kousky a zbytek funguje jen jako výplň stopáže. Sólovka Cheryl Cole patří do té druhé skupiny. Je sice nutno ocenit, že se naprosto oprostila od zvuku producentského týmu Xenomania, který stojí za její domovskou kapelou Girls Aloud, ovšem otázkou je, jestli odklon od moderního a inteligentního popu směrem k chladnému r'n'b byl tím správným směrem.

Které jsou tedy písničky, jež byste neměli minout? Z nahrávky naprosto vyčnívá titulní "3 Words" (plánovaný druhý singl), při níž měl will.i.am z Black Eyed Peas opět jeden ze svých šťastných momentů. Nechat taneční pecku v druhé části minutu a půl naprosto bez bubnů byl geniální nápad. Atmosféru blikajícího klubu nerozhází ani primitivní text. Jen o trochu méně se mu povedl r'n'b kousek "Heaven", blýskl se ovšem Taio Cruz s vypalovačkou "Stand Up". A pilotní singl "Fight For This Love" je moc povedený popík, který si X Factorem vyhoněný komerční úspěch zaslouží.

Zbytek alba sice nevybředne z průměru, ale naštěstí žádná ze skladeb není vyložený průšvih. Paradoxně nejslabší se jeví závěrečná "Heartbreaker", která původně vyšla na will.i.amově sólovce "Songs About Girls" (tehdy ale ještě bez jejího zpěvu) a spolupráce na ní otevřela Cheryl cestu k další spolupráci s ním. I tak ale deska nabízí solidní základ pro budoucí "Greatest Hits".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY