Pojď si hrát s Karen O!

31.10.2009 05:00 - Dominika Jiroušková | foto: facebook interpreta

Spike Jonze je režisér. Maurice Sendak je spisovatel. Karen O je bohyně. "Where The Wild Things Are" ("Tam kde žijí divočiny") je knížka, která hlavně díky americkým dětem dostala nálepku legendární. Jestli jsme byli celý rok hodní, dostane se k nám kolem Vánoc film s názvem "Max a maxipříšerky". A soundtrack.
9/10

Karen O And The Kids - Where The Wild Things Are

Skladby: Igloo, All Is Love, Capsize, Worried Shoes, Rumpus, Rumpus Reprise, Hidaway, Cliffs, Animal, Lost Fur, Heads Up, Building All Is Love, Food Is Still Hot, Sailing Home
Vydáno: 29.9.2009 (USA)
Celkový čas: 40:08
Žánr: indie rock, film music
Vydavatel: DGC
Zlobidlo Max uteče z domova mezi příšerky, stane se jejich králem a tak dál a tak dál, dobrodrůžo ve zkratce z dílny Warner Bros. Mámy a tátové už si nemusejí tahat z krabičky sirek o to, kdo bude muset s dítkem na nejnovější pohádkovou kravinu z Ameriky. Od té doby, co se filmů určených pro děti chopili velcí producenti s cílem vyždímat peníze i z rodičů, má smysl sledovat i oficiální soundtracky.

U "Where The Wild Things Are" to platí ne dvojnásobně, ale asi tak tisícinásobně, protože... ano, Karen O. To, že kamarádit s ní se vyplácí, už bylo dokázáno několikrát. A protože i ona kamarádí se spoustou dětí a zajímavých lidí, deska je produktem nejen jejím, ale celých Yeah Yeah Yeahs a dalších spřízněných duší z Deerhunter nebo Queens Of The Stone Age. Prim podle očekávání hraje Karen a děti, které se při poslechu samovolně zhmotňují a stejně tak, jako si musely dohromady užít ve studiu, řádí kolem vás.

Z doplňku filmu, kterému spousta lidí nevěnuje pozornost, vznikla plnohodnotná deska, radostná oslava dobrodružství a lásky, manifest dětství a fantazie. Lehké album, které si můžete s uspokojením pustit o pár týdnu dřív než samotný film, a radovat se, že se něco takového jako bezprostřední dětská radost dá zhudebnit.


Karen O And The Kids - All Is Love


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY