Nový díl "Avantasie" Tobiase Sammeta vyjde na dvou CD

30.10.2009 15:27 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tobias Sammet
© abysszine.com
Jak zpěvák a skladatel Tobias Sammet informoval začátkem roku, pustil se do příprav nového dílu své opery "Avantasia". Nyní autor ve svém prohlášení uvedl, že nová část je natolik obsáhlá, že vyjde jako set dvou CD disků.

"Vždy jsem se snažil podat svůj nejlepší výkon, ale tato nová kapitola v historii 'Avantasie' je až moc velkolepá, než aby vyšla jako regulérní nahrávka. Zatím však nevím, jestli vydám obě alba současně, nebo nejprve jedno a až pak druhé. Toto rozhodnutí záleží na nahrávací společnosti," uvedl Tobias Sammet. Ještě prozradil: "Produkce byla nyní obrovská - přizval jsem spoustu hostů a oslovil i pár nových interpretů. Společně jsme navázali na předchozí díl 'Scarecrow', který se setkal s velkým úspěchem."

Zpěvák a frontman německých Edguy ví, že vydat v dnešní době tak velký set může představovat i riziko. Své rozhodnutí odůvodnil slovy: "Když se dívám na současnou situaci v hudebním průmyslu, jak každý stahuje a přepaluje CD, mám pocit, že zanedlouho bude pro nás, tradiční rockové a metalové kapely téměř nemožné investovat tolik peněz do produkce. Mám strach, že si nebudu moct dovolit pozvat tolik hostů, nebudu moct požádat o spolupráci orchestr a sbor. Proto mi tento díl zabral tolik času - je to možná poslední epické album takových rozměrů, jaké si budu moct dovolit. V tom případě chci, aby bylo mělo všechna nej."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY