Brian Eno a Karl Hyde z Underworld nahráli společnou skladbu

26.10.2009 13:04 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Brian Eno
© southbankcentre.co.uk
Americký hudebník a producent Brian Eno spojil síly se zpěvákem britské elektronické formace Underworld - společně dali dohromady skladbu "Beebop Hurry". Ta se objeví na novém albu "Athens", které vyjde 23. listopadu pod hlavičkou Underworld Vs The Misterons.

Z dalších interpretů, kteří na nahrávku přispěli, jmenujme třeba Alici Coltrane, Laurenta Garniera a Roxy Music. "Beebop Hurry" je posledním kouskem této nahrávky, který má kořeny už v koncertních vystoupeních na festivalu Briana Ena Luminous. Jde o svátek experimentální hudby, který se konal letos v květnu a červnu v Opeře v Sydney. Krátkou ukázku skladby si můžete poslechnout zde.

Tracklist alba "Athens" přinese tyto skladby: Journey In Satchidananda (Alice Coltrane), You Know You Know (Mahavishnu Orchestra), Theme From Sprite (Squarepusher), Penny Hitch (Soft Machine), 2HB (Roxy Music), Space Odyssey (Detroit Experiment), Rectify (Moodyman), The Promise (Osunlade), Oh (Underworld), Gnaumankoudji (Broken Afro Mix - Laurent Garnier), New York City (Miroslav Vitous), Beebop Hurry ( Brian Eno & Karl Hyde).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY