The Herbaliser přijedou do Lucerna Music Baru

21.10.2009 16:20 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Herbaliser flyer
© facebook interpreta
Ačkoliv jsou The Herbaliser fascinováni světem stříbrného plátna, jedno filmové pravidlo u nich neplatí. Zapomeňte na to, že pokračování filmu se málokdy vyrovná originálu, jejich novinka "Session 2" je stejně dobrá deska jako jednička, možná i lepší. The Herbaliser jsou v nejlepší formě a chystají se nám to dokázat i tváří v tvář. Jejich filmové vize budete mít tu vzácnou příležitost slyšet v pražském Lucerna Music Baru 17. listopadu na výročí dvaceti let od pádu komunismu.

Pokud fandíte experimentálnímu hiphopu z labelu Ninja Tune, možná si ještě vzpomenete, jak The Herbaliser, jeden z klenotů tohoto vydavatelství, na sklonku století natočil dvojvinyl "Session 1". Cesta k této nahrávce vedla přes spontánní jamování ve studiu a znamenala vlastně přerod studiového projektu v plnohodnotnou funky kapelu.

Anglický deník The Guardian tehdy album vzal jako důkaz, že hudba The Herbaliser zní s živými nástroji mnohem lépe než ze samplerů a server Yahoo desku popsal jako neokázale svěží soundtrack k nikdy nenatočenému snímku z černošského ghetta. Dnes, takřka o celých deset let později, procházejí The Herbaliser podobným hudebním vývojem. Už na loňském albu "Same As It Never Was" se Jake Wherry a Ollie Teeba soustředili hlavně na psaní soul-popových písniček a spolupráci s klasicky vzdělanými hudebníky.

Vstupenky za 400 Kč + poplatky je možno zakoupit v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, nebo v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Na místě za 500,- Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY