Barbra Streisand má double - po Americe slaví i v Británii

11.10.2009 22:12 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Americká zpěvačka a herečka překvapila všechny odborníky a po čtvrtém místě v úvodním týdnu poskočila na jedničku v britském albovém žebříčku. Novou jedničku máme i v singlech, kam se poprvé v kariéře podíval osmnáctiletý britský rapper Chipmunk se skladbou "Oopsy Daisy". Těsně porazil The Saturdays.
Chipmunk - Oopsy Daisy
© facebook interpreta
Nové číslo jedna v Británii slaví domácí hvězdička jménem Chipmunk se singlem "Oopsy Daisy". Pro osmnáctiletého rappera, který kdysi patřil ke grimeové partičce Boy Better Know, je to první číslo jedna v kariéře. Dosavadním vrcholem pro něj byl bronz s "Tiny Dancer (Hold Me Closer)", kde hostoval po boku Ironika a Eltona Johna.

Hlavním Chipmunkovým soupeřem bylo dívčí kvinteto The Saturdays, které skončilo s "Forever Is Over" na dvojce. Znovu tak nedosáhly na kýženou jedničku, podruhé finišovaly těsně pod vrcholem a v diskografii mají další dvě skladby v Top 5. Zajímavostí je, že skladba "Forever Is Over" byla původně napsaná pro Kelly Clarkson a mezi spoluautory je i James Bourne z už rozpadlých Busted. Skladba propaguje album "Wordshaker", které vychází v pondělí. Ve stejný den se do obchodů stěhuje i debut jejich přemožitele "I Am Chipmunk", a tak mu mohou za týden porážku oplatit v albovém pořadí.

Na trojku klesají Jay-Z a Alicia Keys s "Empire State Of Mind". Znovu si polepšili The Temper Trap, jejichž "Sweet Disposition" stoupá žebříčkem už měsíc a zatím doputovalo na šestku.

Začátek druhé desítky obstaraly hvězdy ze zámoří. Daughtry slaví první výraznější úspěch v Británii díky singlu "What About Now" na jedenáctce. Dvanáctka patří Whitney Houston a jejímu novému singlu "Million Dollar Bill". Americká legenda se do britské Top 20 vrací po dlouhých sedmi letech. Tehdy se "Whatchulookinat" umístilo o příčku hůře. Na Top 10 hit čeká Whitney ještě o dva roky déle.

Na čísle čtrnáct vystrkuje růžky Tinchy Stryder s novým singlem "You're Not Alone". Na fyzickém nosiči vychází až za dva týdny, zatím nabírá sílu na downloadech a uvidíme, jestli Tinchy vybojuje třetí číslo jedna v řadě. Novinku vítáme na čísle 24, kde boduje londýnská folková kapela Mumford And Sons s "Little Lion Man". Je to vůbec jejich první oficiální singl.

    Top 10 - singly:
  1. Chipmunk - Oopsy Daisy
  2. The Saturdays - Forever Is Over
  3. Jay-Z feat. Alicia Keys - Empire State Of Mind (D)
  4. Taio Cruz - Break Your Heart
  5. David Guetta feat. Akon - Sexy Bitch
  6. The Temper Trap - Sweet Disposition
  7. Shakira - She Wolf
  8. The Black Eyed Peas - I Gotta Feelin’
  9. Pitbull - Hotel Room Service (D)
  10. Jay-Z feat. Rihanna & Kanye West - Run This Town

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Barbra Streisand - Love Is The Answer
© facebook interpreta
I v Británii ovládla albový žebříček Barbra Streisand. Po čtvrtém místě minulou neděli poskočila v druhém týdnu na absolutní vrchol a v jednom týdnu tak slaví vítězství na obou stranách oceánu. V UK Album Chart vede teprve podruhé, předtím se jí to podařilo v roce 1980 s albem "Guilty".

Na dvojce zůstává Madonna s kompilací "Celebration", Paramore spadli z jedničky na trojku. Do desítky se vešly ještě další dva výběry hitů - na osmičce rekapituluje Chris Rea se "Still So Far To Go - The Best Of" a o dvě příčky níže americký klasik Andy Williams.

Folková partička Mumford And Sons dostala svůj debut "Sigh No More" na jedenáctku a druhou desítku uzavírají dvě klubové hvězdy - deadmous5 s "For Lack Of A Better Name" a Tiesto s "Kaleidoscope".

Budoucí americké číslo jedna Kiss a jejich "Sonic Boom" je v Británii na čísle 24. V Top 40 byli naposledy v roce 1992 s albem "Revenge" na desítce. Air se s "Love2" vešli na příčku 36 a Backstreet Boys paběrkují s "This Is Us" na čísle 39.

    Top 10 - alba:
  1. Barbra Streisand - Love Is The Answer
  2. Madonna - Celebration
  3. Paramore - Brand New Eyes
  4. Cliff Richard & The Shadows - Reunited - 50th Anniversary Album
  5. Vera Lynn - We'll Meet Again - The Very Best Of
  6. Jay-Z - The Blueprint 3
  7. Muse - The Resistance
  8. Chris Rea - Still So Far To Go - The Best Of
  9. Dizzee Rascal - Tongue N' Cheek
  10. Andy Williams - The Very Best Of

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY