Poslouchejme světla

15.10.2009 14:39 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Kanadská zpěvačka Lights odehrála během minulých let nespočet koncertů, upoutala několika singly, natočila pár videoklipů a počátkem října konečně vydala i své debutové album nazvané "The Listening". A to potěší všechny ty, kdo občas potřebují hudbou pohladit.
7/10

Lights - The Listening

Skladby: Saviour, Drive My Soul, River, The Listening, Ice, Pretend, The Last Thing On Your Mind, Second Go, February Air, Face Up, Lions!, Quiet, Pretend (Reprise)
Vydáno: 6.10.2009 (USA)
Celkový čas: 43:19
Žánr: dream pop
Vydavatel: Doghouse Records
Lights je velmi sympatická dívka, ze které je cítit, jak ji vše okolo hudby baví. A ne jen samotné psaní písniček a jejich nahrávání, ale i živé vystupování, příprava bookletu, promo materiálů, prostě vše, co s muzikou souvisí. A svým nadšením pro věc si vás snadno omotá kolem prstu.

Její minulý rok vydané šestiskladbové eponymní EP netrpělo žádným neduhem, ale třináct položek debutového alba (obsahuje i čtyři skladby z ípíčka v nových verzích) ukazuje, že na třičtvrtěhodinu její zasněný pop místy nestačí a občas mírně nudí. Ale opravdu jen mírně a výjimečně. Na povrch naštěstí vždy vyplavou ty krásné písničky, kterým dodává atmosféru hlavně její hladivý vokál. A cit projevila i při zařazení akustické verze "Pretend" na konec desky. Po čistě elektronické dvanáctce skladeb je jen její hlas a klavír tím nejpříjemnějším zakončením. Krásná deska pro podzimní období.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY